Analize și opinii

Jean Maurer: “În mai toate orașele mari ale Europei Occidentale sunt proteste!”

În mai toate orașele mari ale Europei Occidentale sunt proteste!
Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de viață.
Carevasăzică viața în Europa capitalist dezvoltată și democrată nu este atât de bună cum este spre exemplu la noi în România unde am rămas în curul gol, dar suntem mulțumiți. Sau nu suntem nici noi mulțumiți dar nici nu protestăm…!
Am ajuns oare la înțelepciunea că protestele nu rezolvă nimic, sau ne este frică că ne bat jandarmii, așteptăm să ne facă altcineva dreptate, sau ne doare pur și simplu în fund pentru că suntem un popor care știe să rabde?
L-am omorât pe Ceaușescu pentru că ne-a luat libertatea, acum cică o avem, și nu profităm de ea?
Ahhh…, nici acum nu avem libertate?
Păi, hai să ne gândim pe cine am putea executa! Eu știu pe cine, dar nu vă spun…! Acum de Paști, că de Crăciun am văzut că n-am realizat nimic, ba din contră, ne-a fost mai rău.
Poate de Paști o să ne meargă mai bine…!
Sau mai bine ne rugăm lui Dumnezeu ca să rezolve El problema, că este puternic și intangibil.
Da, dar Dumnezeu sau Iisus este unul singur, ori românii ar avea nevoie de mai mulți, din care unii să se ocupe exclusiv de problemele lor.
Sau poate greșesc eu și toată lumea este pe fond mulțumită, chit că ceapa costă mai mult ca bananele, iar un kil de roșii trufanda este cât un kil de carne, în piață evident.
Un popor care nu se revoltă, este ori slab de revoltă, ori puternic și rezistent la umilință, ori este total abrutizat…!
Sigur, turcii sunt de vină sau austro-ungarii care ne-au distrus mândria, sau comunismul. Istoria a fost rea cu noi…, ne-a oprimat și ne-a distrus personalitatea!
Dar în trafic știm să ne pizduim și să sărim cu bâta la bătaie, nu? Deci tot a mai rămas ceva sânge de dac viteaz în noi…!
Vai de măiculița noastră…!
El Comandante.

Autor: Jean Maurer