Analize și opinii

Jean Maurer: “Dacă miza nu era atât de mare, Ceaușescu nu ar fi fost executat!”

Dacă miza nu era atât de mare, Ceaușescu nu ar fi fost executat! Pentru că poporul s-ar fi întors către el, așa cum se vede că se întâmplă astăzi. Lăsăm pentru moment tarele unei dictaturi și ne concentrăm pe suveranitate națională.
Care a fost această miză?
Tot ceea ce s-a întâmplat de 33 de ani încoace, de la distrugerea economiei, la cedarea resurselor, la întrarea în UE dar în special în NATO, la colonizarea totală a țării, la trupe străine de ocupație, până la pragul întrării României în război cu Rusia. Toate acestea au făcut parte dintr-un plan foarte bine pus la punct în laboratoarele de politică externă ale Americii și câtorva state mari europene. Pentru noi oamenii de rând, acest război poate părea surprinzător, dar el a fost planificat cu decenii în urmă! Iar România are un rol foarte precis în această conflagrație, și încă nu a întrat în scenă…, dar urmează în curând.
Au fost două momente catastrofale pentru Romania în acești ani: momentul Iliescu și camarila FSN care nu numai că nu au înțeles nimic din ceea ce ni se pregătește, păcăliți fiind de visul bunăstării și democrației occidentale, dar și când au intuit ce va veni peste noi nu au reacționat deloc, și momentul Johannis un nazist arogant, sfidător și semi-imbecil, care gestionează astăzi la comandă externă România, în zona de graniță a unui război dramatic NATO-Ucraina-Rusia.
Doi conducători catastrofali în două momente cruciale ale României.
După părerea mea nu poate exista un alt deznodământ pentru țară decât unul mizerabil, indiferent de cine va câștiga, pentru că trebuie calculat și cu perioada post-pace în care partea înfrântă America/NATO sau Rusia, vor sabota din plin cu toți aliații lor instaurarea reconstrucție!
Iar noi suntem evident la mijloc, că întotdeauna. Foarte probabil nici învingători și cu certitudine nici apărați. Degeaba a intrat România acum în regim de producție de război, că este mult prea tardiv.
Cum Dulapul din Deal nu consideră vreo datorie să informeze poporul asupra planurilor pentru România, vom fi luați total prin surprindere de evoluția viitoare a conflictului, ceea ce ne va scuti de frământări inutile în avans.
Bine, nici nu-mi făceam mari griji cu frământările românilor, mai ales că începe vara cu grătare, șprițuri și gagicăreală!
Astea fiind zise, să vină o bere rece…!
El Comandante.

Autor: Jean Maurer

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu