Analize și opinii

Jean Maurer: “Am să fac un pronostic cu privire la războiul din Ucraina”

Am să fac un pronostic cu privire la războiul din Ucraina, afirmând de ce cred eu că Rusia nu va pierde acest război.
Este vorba de miză…!
Pentru Rusia, războiul a devenit o problemă de integritate statală. Rusia știe că dacă pierde războiul, America va trage sforile pentru dezmembrarea ei.
Pentru America, războiul din Ucraina este o tentativă considerată finală, pentru expansiunea ei imperialistă și anihilarea definitivă a unui dușman tradițional, un dușman relativ recent, de la WW2 încoace practic.
Pentru Ucraina este o catastrofă indiferent de cine câștigă. Se pare că de o divizare Teritorială nu scapă în nicio variantă. Sunt 3 țări NATO care revendică teritorii ucrainiene, iar de rușii nu mai vorbesc.
Sigur că în joc sunt imensele resurse rusești, numai că prețul de a le obține pe gratis este prea mare încă pentru țările NATO, de unde și recentele probleme de finanțare apărute recent. Rusia era oricum un bun exportator pentru Europa și înainte de război…, acum este “la revedere” datorită sancțiunilor…, avantaj China.
Cu sau fără Putin, nomenclatura politică a Rusiei nu va face niciun pas înapoi, este evident. Un alt Gorbaciov nu se va mai naște…! Iar dacă totuși se va naște, va fi foarte bolnav și va muri de tânăr de deces.
Dacă totuși, prin absurd, Rusia se va îndrepta spre o înfrângere, sunt convins că vor vorbi armele nucleare, că tot a luat Oskarul filmul Oppenheimer.
Sigur, și NATO are arme nucleare, numai că sistemul de război nuclear este de așa manieră configurat, de ambele tabere, că bombardarea este simultan reciprocă, nu există protecție pentru nimeni.
În toată aceasta discuție nu am luat în calcul aliații Rusiei, China, India, Korea de Nord, Iranul, etc, care cu siguranță, măcar și temporar vor susține Rusia.
Singura soluție de pace este în opinia mea capitularea Ucrainei și un acord de pace garantat de marile puteri. Sigur, cu ceva pierderi teritoriale pentru Ucraina.
Deci Rusia nu are cum să piardă, chiar și într-un război de uzură, din cauza mizei prea mari pentru ea.
Evident, este părerea mea, și rog la comentarii fără jigniri personale.
P.S. următoarea postare va fi despre sexul la 70+ de ani…!
El Comandante.