Analize și opinii

James Howard Kunstler: Tatăl Țării Noastre

„Dacă cocaina este atât de răspândită în vest, să credem că există cumva cocaină «în plus»; când va începe Casa Albă să-și testeze angajații?” (Margot Cleveland)

Luați în considerare pentru un moment și fiți recunoscători pentru cât de perfect este „Joe Biden” ca președinte al acestei republici. El și familia lui proiectează esența rectificată a fiecărei depravări care conduce acum viața națiunii noastre spre un viitor tulbure, unde poate fi forțată să evalueze starea sa jalnică, să se pocăiască și poate să se recupereze (sau pur și simplu să renunțe și să moară). Acolo stă, fără ambiguitate sau conștiință: „Joe Biden”, personificarea unui stat eșuat.

Ca o întreprindere criminală, de exemplu, operațiunea de trafic de influență a familiei Biden în rândul puterilor străine reflectă exact caracterul racket al Americii corporatiste de astăzi – și anume, a câștiga bani necinstit și, adesea, fără a face ceva. În cea mai mare industrie din America, finanțele își spun cuvântul. S-ar putea să fi uitat ce înseamnă finanțele și ce ar trebui să facă acestea: și anume, să împrumute bani pentru activități menite să producă lucruri de valoare, lucruri utile de care oamenii au nevoie și le doresc, uneori chiar lucrări publice care beneficiază toată lumea din societate. „American Finance” este acum implicată în primirea de bani nemeritați (împrumuturi cu dobândă minimă) de la băncile centrale autorizate de guvern (emițătoare de „credite” de nicăieri), pe care băncile, fondurile speculative, grupurile de capital privat și diverși freebooters îi pot transforma în instrumente precum obligațiunile cu dobândă (împrumuturi înapoi către guvern) și derivate (pariuri algoritmice derivate, extrase și adaptate la mișcările pieței) înmulțind magic banii care în cele din urmă nu produc nimic valoros – deși se pot traduce în achiziții de iahturi, plăți de pensie alimentară, apartamente de lux la stadioane, insule private din Caraibe și trafic de oameni pentru a fi folosite ca jucării sexuale.

Modelul de afaceri Biden se aplică lejer și în medicină și învățământului superior, două eforturi saturate de prestigiu și fast, precum cele de la Casa Albă, dar care, asemănător acelui focar de politică și acțiune, în cazul medicinei, produce sume șocante. de moarte inutilă (est. 251.000 pe an din cauza erorilor de tratament) și, în cazul educației superioare, producerea de idei mari dăunătoare – în timp ce ambele eforturi se extind ca turbo-tumori în corpul muribund al unei economii în expirare. Ca și în modelul Biden, necinstea este acum cheia de boltă atât în „Meds”, cât și în „Eds”. Oficialul nostru de sănătate publică nu a încetat să mintă în legătură cu episodul Covid-19 de când a început, și în toate aspectele de la originea bolii (dacă chiar așa a fost), până la decesele atribuite statistic acesteia, la tot ceea ce privește „vaccinuri”. La rândul lor, acești oficiali i-au constrâns pe medicii Americii să rețină cele mai bune tratamente (ivermectină, hidroxiclorochină) în timp ce aplicau protocoale mortale (remdesivir plus intubație) garantate pentru uciderea pacienților din spital – asasinate pe care guvernul le-a recompensat apoi cu plăți-bonus gigant.

Educația superioară și-a transformat acum energiile de la învățare la activism politic, ceea ce înseamnă performanța de cascadorii morale pentru a dobândi statut sub pretenția de a aborda problemele sociale care se rezumă la alegeri comportamentale proaste și boli mintale. Educația superioară este acum în afacerea de a genera mai multe dintre acestea sub formă de antagonism rasial fabricat și chin sexual (în parteneriat cu instituția medicală). Toate domeniile de studiu din facultate sunt acum rasializate și genderizate și totul în detrimentul cunoștințelor organizate, care se împovărează cu teorii fatuoase și misiuni cripto-religioase false. Prețul de admitere la acest carnaval al falsității se înmulțește într-un ritm mai rapid decât inflația anuală generalizată a dolarului, încurajată de garanțiile împrumutului federal pe care „Joe Biden”, în virtutea sa, încearcă să reducă cu un jubileu pentru datoria studențească. Desigur, este psihodrama fantastică din cadrul familiei Biden care prezintă cel mai captivant model pentru America. „Joe Biden” ne spune iar și iar că își iubește fiul, pe care îl numește „cel mai deștept bărbat pe care îl cunosc”. Dragostea unui tată este un lucru minunat, cu siguranță. Și totuși, există ceva ce nu a făcut Hunter Biden pentru a-l distruge pe „Bărbatul cel Mare”, în afară de, să zicem, să-și ducă un ac de tricotat numărul nouă de la o ureche la cealaltă prin craniul bătrânului? Uitați-vă prin ce a compromis Hunter pe tatăl său iubitor: o arhivă foto cu pornografie de amatori (inclusiv cu acte sexuale cu copii), infracțiuni de droguri și memorii de mită atât de vaste și clare încât până și un student la drept le-ar putea înscrie într-un dosar penal federal și/sau un act de acuzare.

Hunter s-a dus și a lăsat însărcinată o dansatoare și a încercat în ultimul timp să nu plătească pentru a o întreține pe fiica pe care a refuzat să o recunoască până când testele ADN l-au confirmat pe el. Tocmai a scăpat de evaziunea fiscală și acuzațiile cu arme de mână, deoarece tatăl său a înrolat Departamentul de Justiție al SUA ca serviciu privat de protecție, defectând astfel agenția și distrugând încrederea publicului în ea. Acum, Hunter este suspectat că a lăsat o pungă de cocaină într-un cabinet din aripa de vest, unde securitatea Casei Albe o va găsi cu siguranță. Ceea ce asistăm la un ordin de mărime mai mare decât tragedia greacă: impulsul implacabil de a distruge nu doar tatăl, care se întâmplă (prin cel mai simplu subterfugiu electoral) să fie președinte, ci să doboare națiunea împreună cu el. Și funcționează. Familia Biden se prăbușește într-o epavă deteriorată, la fel și SUA – așa cum s-a întâmplat și în cazul Ucrainei, centru înfloritor al spălării de bani a familiei Biden de mai bine de un deceniu, acum fiind un sacrificiu inutil, o mușamalizarea criminală, cu implicarea prestigiul geopolitic al Americii.

Știu, complexitatea acestei melodrame este copleșitoare. Cum poate un idiot politic să facă atâtea ravagii? Este o minune. Dar totul se joacă în fața noastră în timp real. „Joe Biden” – care (să recunoaștem) este doar parțial acolo – Hunter, fratele Jim și restul acestui clan regretabil se prăbușesc cu toții. Nu ne le vom simți lipsa atunci  când vor dispărea. Totul despre ei este ignobil, ceea ce nu poți spune exact despre țara noastră în sine. Într-un fel sau altul, ei vor fi aruncați peste bord, iar apoi vom vedea dacă putem redresa această navă și a o readuce pe linia de plutire.

Autor: James Howard Kunstler, scriitor și comentator social S.U.A. 

Sursa: art-emis.ro

————————————————-

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu