Analize și opinii

James Howard Kunstler: “Războiul din Ucraina, cauza colapsului crizei financiare”

„Alimentăm un război «proxy» în Ucraina pentru a apăra libertatea, cum ar fi libertatea de a cenzura opiniile divergente cu privire la războiul nostru «proxy» din Ucraina” (Aaron Maté)

Cât mai trebuie să așteptăm până când Volodimir Zelenski deschide o discotecă în Boca Raton?

Aceasta este una dintre întrebările ridicate de documentele secrete C.I.A. scurse săptămâna trecută, despre care se presupune că se datorează unui aviator al Gărzii Naționale din Massachusetts, în vârstă de 21 de ani, pe nume Jack Teixeira. Deoarece acesta este un rang inferior al armatei S.U.A., trebuie să vă întrebați cum a obținut Jack toate aceste informații grave, despre tot ce spune despre structura de comandă a Pentagonului și relația sa cu „comunitatea” Intel. Bănuiesc că securitatea noastră cibernetică nu este ceea ce ar trebui să fie. Dar apoi nici efortul nostru de război în Ucraina. Da, efortul nostru de război. „Suntem responsabili de acest război, este războiul nostru de la cap la coadă. L-am lansat în 2014, când am început pregătirile acolo, i-am împins pe ruși acolo cu rea credință, iar acum pierdem. Pentru ce? Pentru că a fost o afacere proastă de la început. Acum se va vedea cu adevărat cât de „psihotică” va fi reacția guvernului nostru când rușii vor restabili ordinea acolo. Restabilesc ordinea? Exact asta este. Cred că asta încearcă să facă”.

Țara noastră a mers în Ucraina pentru a semăna dezordine în acest colț de lume care se află de mai bine de trei sute de ani în sfera de influență a Rusiei! Dilema este că ceea ce facem se soldează de obicei cu consecințe foarte sângeroase și cu rezultate deplorabile. Cu excepția victoriei noastre uimitoare în cazul națiunii insulare din Caraibe Grenada în 1983, aceasta a fost practica țării noastre de zeci de ani. Regimul misterios „Joe Biden”, în anii săi în serviciu, s-a dovedit deosebit de abil în a crea fiascouri. Oamenii se întreabă serios. Vizează inelul de aur în această schemă ucraineană, adică războiul nuclear? Sau este altceva?

Bloggerul fost agent C.I.A.  Larry Johnson susține că scurgerea a fost făcută cu un scop anume, și anume pentru a-l înlătura pe „Joe Biden” de la Casa Albă. Da, starea noastră profundă s-a trezit. De ce, pentru că în „Joe Biden” nu se mai poate avea încredere nici măcar pentru a pretinde că el este C.E.O. Larry ne amintește, de asemenea, că, în mod convenabil, un denunțător din epoca Obama pe nume Mike McCormick, care a însoțit delegația vicepreședintelui Joe Biden în Ucraina în 2014, a făcut un pas înainte pentru a desconspita cu detalii operațiunile de escrocherie ale familiei Biden acolo, cu ajutorul asistentului de atunci (acum Consilier de Securitate Natională) Jake Sullivan.

Bloggerul care se identifică drept „Sundance” pe excelentul site web conservator „Tree House” are o altă teorie. El scrie, „The Leak Was the Op” (scurgerea a fost deliberată), spunând că scopul său a fost să ajute la adoptarea Legii de restricție. Această legislație respingătoare, susținută de președintele Senatului Intel, Mark Warner (D-VA), ar permite, în esență, guvernului să cenzureze orice și orice pe internet, inclusiv blogurile și comentariile pe blog și toate site-urile online. general, adică toată media alternativă. Domnule senator Warner, vă amintiți (dacă ați urmărit povestea extrem de încurcată) a fost unul dintre principalii instigatori ai farsei Russia-Gate. Unde se duc toate astea? Voi încerca să o spun. Deoarece dezordinea este la ordinea zilei, știți că lucrurile vor deveni neliniare și haotice.

Multe evenimente converg și se vor ciocni în săptămânile următoare. Indiferent ce înseamnă cazul denunțătorului Mike McCormick, este doar un alt strat de putreziciune putredă a corupției familiei Biden, cu milioanele de dolari care curg în conturile lor bancare din întreaga lume. Această întreprindere de trădare se află în fața Americii de trei ani. Doar laptopul lui Hunter Biden este plin de dovezi concrete ale crimelor pe care sistemul de justiție federal a reușit în mod deliberat să le ignore. Comitetul de Supraveghere al Camerei Reprezentantului James Comer se află pe o serie de înregistrări bancare ale familiei Biden care detaliază sute de tranzacții suspecte raportate.

Audierile de punere sub acuzare pot începe oricând. Ar fi nevoie doar de o majoritate de 51% în Parlament pentru a adopta un anumit articol de acuzare, echivalent cu un act criminal. Numai audierile pot fi suficient de dăunătoare pentru a-l forța pe „Joe Biden” să demisioneze. Dacă vreun articol sau acuzație trece, cazul va fi judecat în Senat. Am văzut deja cum funcționează acest lucru în procesele domnului Trump. Având în vedere majoritatea democraților din Senat, ar putea fi dificil să obții un vot de două treimi pentru o condamnare pentru orice. Dar paguba a fost deja făcută. Între timp însă, probabil că vom asista la prăbușirea efortului de război din Ucraina.

Se așteaptă ca acuzațiile vor fi uriașe, cu apeluri către generalul Milley și SecDef Austin să se retragă din Comandamentului Pentagonului. Imaginați-vă, de asemenea, furia confuză a alegătorilor americani care au văzut mai mult de 100 de miliarde de dolari irosite în această nenorocire stupidă, inclusiv aproximativ 300 de milioane de dolari pe care domnul Zelenski le-a băgat în buzunare. De asemenea, între timp, urmăriți accelerarea rapidă a abandonului dolarului în tranzacțiile comerciale globale, deoarece multe alte țări și-au pierdut încrederea în Statele Unite. Acest lucru, desigur, va afecta valoarea dolarului. Rezerva Federală va fi neputincioasă să facă față consecințelor acestui proces, iar problema se va agrava enorm dacă alte națiuni vor începe să refuze trezoreria S.U.A. și să arunce obligațiunile pe care le dețin. Pe scurt, în același timp în care Ucraina este pierdută și regimul lui „Joe Biden” se prăbușește, avem o criză financiară infernală combinată cu un colaps al economiei pe teren.

Între timp, problema înfricoșătoare a deceselor prin vaccinul Covid intră în atenția publicului și își dă seama că a fost otrăvit de propriul său guvern, care se află acum într-o convulsie tulburătoare. Toate acestea spun clar ca America suferă de un vid periculos de conducere. Acesta nu este un război civil. Acesta este altceva. Dar ce?

Autor: James Howard Kunstler, scriitor și comentator social S.U.A. 

Sursa: art-emis.ro