Analize și opinii

Iulian Capsali: Un nou serial: “Progresiştii în derivă”

Asistăm la un viol neuronal în direct: citim pe Hoitnews, semnat de Pantazi, el lider maximo al tâmpeniei tectonice, cum că “Dragnea va pune presiune pe Biserica Ortodoxa sa sustina referendumul. Dar Biserica trebuie sa urmareasca acum alta agenda: agenda improspatarii interne, fara de care risca prabusirea.”



Citeşti şi te freci la ochi!

Să defalcăm cele două chestiuni în discuţie:

1. Dragnea va presa BOR ca să susţină referendumul. Înţelegeţi? Adică BOR va trebui să fie stimulată, ca să susţină Referendumul. Bine, dar Pantazi crede ca nu e bine, pentru că BOR are, de fapt, o “altă agenda”.

Pantazi, fii atent aici: BOR înseamnă TOTALITATEA CREDINCIOŞILOR. Iar referendumul a fost o iniţiativa a laicatului de mai multe confesiuni. Pantazi, pricepi? TOŢI CREŞTINII SUSŢIN REFERENDUMUL! Chiar şi evreii şi musulmanii. Iar Sf. Sinod al BOR nu o să stea niciodată să asculte de un Dragnea sau alt individ din politică. Mor de râs când citesc asemenea inepţie: brusc, Referendum = Dragnea. Care Dragnea, face agenda în BOR ))))))))))))))))))))

2. Pantazi da sfaturi BOR în trei sferturi de editorial. Te cruceşti, nu? Cine e Pantazi? Unul care apasă pe tastatură, atunci când nu linge clanţe alături de colegul Tapalagă, aşa cum zice fostul lor jupân, Băsescu. Da, dar unul este Pantazi! Care are o viziune de perspectivă asupra Bisericii, căreia îi dă sfaturi. Biserica ia notiţe. Pantazi e fericit. Mai nefericit este că cititorii proprii îl iau la şuturi.

Unul scrie din State: “Nu eram deloc sigur că voi merge să votez la referedum. Acum, când văd că toată isteria neomarxiştilor şi progresiştilor se revarsă împotriva sa, sigur mă voi duce. Chiar dacă nu va fi o secţie de votare la noi, îmi iau nevasta şi facem o scurtă excursie la Chicago cu avionul, că acolo la Consulat sigur va fi o sectie de votare. După aia luăm o cină romantică şi ne întoarcem acasă cu avionul de la 10.50PM”

Mai vreau articole de la Pantazi! Nu de alta, dar aştept o participare la vot de 70%, nu de 30%, cât ar fi suficient.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali