Analize și opinii

Iulian Capsali: SĂRBĂTORI “RELIGIOASE”

Mezinei noastre i s-a schimbat învățătoarea, care era și directoare adjunctă. S-a mutat la altă școală.
Femeie dintr-o bucată, fosta învățătoare nu serba neam halloween-ul. Ba mai mult, dacă picau praznice în timpul săptămânii, cum ar fi acum Sfinții Dimitrie, îi ducea la spovedit și împărtășit – da-i-ar Dumnezeu sănătate!
Nu comenta nimeni, toți părinții erau de acord.
Noua învățătoare e mai tânără și slabă de înger (superbă expresia românească!). Se pliază mereu pe dorințele părinților. Pe grupul de wapp s-a făcut sondaj de opinie. Rezultatul: toți părinții vor să se serbeze halloween-ul în avans (mâine), că mizeria cade în vacanță. Și cum să se piardă prilejul de a sărbători a doua zi ca importanță din calendarul satanic? – pe care-l găsiți pe net. Trebuie să fim în pas cu lumea, nu?
Nu mai cred că e cazul să precizez că singurul vot negativ era al nevesti-mii. Un singur vot din toată clasa! Mâine nu o vom trimite la școală.
Părerea mea este – cu toată condescendența pentru ambasada “partenerului strategic”, care promovează de mulți ani “evenimentul” -, că ar trebui ministerul să interzică mizeria în școlile de stat. Să fie sărbătoare în școlile private.
Că între Hristos – Fiul lui Dumnezeu și Baraba, chiar și poporul ales l-a preferat, democratic, pe tâlhar.

Autor: Iulian Capsali