Analize și opinii

Iulian Capsali: “Să omori în câteva zile mult mai mulți copii decât în peste 600 de zile, de când a început războiul din Ucraina”

Să omori în câteva zile mult mai mulți copii decât în peste 600 de zile, de când a început războiul din Ucraina, asta este o realitate pe care mass media o ascunde cu grijă.
Să tragi cu rachete într-un spital plin de familii refugiate și răniți – peste 500 de victime, imaginile sunt înfiorătoare – ca apoi să spui că racheta a fost trimisă de palestinieni, folosind imagini de la un festival de acum câțiva ani, nu demonstrează nimic altceva decât dispreț pentru cei care gândesc. Mai ales că spitalul mai fusese lovit de obuze acum câteva zile.
Nici măcar ura de rasă nu poate justifica distrugerea spitalului (baptist) al-Ahli Arab.
Israelul riscă să taie toate punțile, clădite cu greu de diplomație, cu statele arabe din zonă, inclusiv cu Iordania, țară lipsită total de ostilitate, al cărei monarh a transmis însă astăzi semnale extrem de dure către Tel Aviv.
Pare că se dorește cu orice preț internaționalizarea conflictului, ca acoperire la marele eșec din Ucraina. Care la rândul lui acoperise marea minciună mondială a “pandemiei”.

Autor: Iulian Capsali