Analize și opinii

Iulian Capsali: Politica interesului naţional

M-am dumirit abia acum, M10 este alături de ALDE în ciuda Monicăi Macovei, care înţeleg că nu mai are decizia în “partid”. Iar PRU îl susţine pe Ponta, care nu e membru PRU, dar e prietenul lui Ghiţă, patronul partidului. Elena Udrea, prietena lui Ghiţă, se susţine pe sine: participa, ca şi Toader Paleologu, independentă la parlamentare. Toader Paleologu a susţinut-o la preşedinţia partidului (PDL) pe Udrea. Dar şi trustul lui Ghiţă a susţinut-o pe Udrea. Asta la preşedinţie. Acum însă, RTV îl susţine pe Băsescu, deși Băsescu spunea ca Sebastian Ghiţă este “urmașul turnătorului Felix”.

brucan-si-soros

Băsescu a pus-o pe Monica Macovei ministru al Justiţiei şi a inventat-o pe Kovesi la DNA. Codruţa Kovesi a căpătat cea mai mare putere în stat, iar acum, după ce a ajutat-o în alegeri pe Monica Macovei prin reţinerile din campania electorală ale unor grei ai corupţiei, din PSD mai ales, acum deci îl atacă inclusiv pe Băsescu, dar şi pe Ghiţă, pe Udrea şi alţi indivizi din politică. Dar Codruţa Kovesi a făcut un doctorat care se pare că este plagiat (ca peste 80% din doctoratele din România, apropos). Ghiţă, Băsescu şi Udrea o atacă pe Codruţa. Băsescu îl atacase violent pe Ponta că şi-a copiat doctoratul. Odată cu el, toată camarila intelectuală din jurul lui, proveniţi mai toţi din pulpana lui Pleşu. Acelaşi Pleşu şi aceiaşi intelectuali nu mai zic absolut nimic despre plagiatul doamnei Kovesi. Bine, ei nu au zis nimic nici când obiectul idolatriei lor politice, recte Președintele Băsescu, şi-a pus partidul să-i sprijine în alegeri, ca independentă (sic!), copila analfabetă funcţional. Acum PDL-ul lui Băsescu a acaparat PNL-ul. În aceste alegeri, vechii penelişti au fost scoşi de pe liste sau puși pe locuri neeligibile. Duşmanii lor vechi le-au tras preşul de sub picioare, dar votanţii s-au supărat şi nu mai vor să-i voteze, deci se aşteaptă confirmarea căderii din locale la parlamentare. Bine, votantii mai au alternativa ALDE, dar…

Şi pentru că trebuia ca toate să poarte un nume, i s-a spus politica interesului naţional, vorba generalului – ridicat în grad la “excepţional” de acelaşi Băsescu – Oprea. Care a declarat acum şase ani că a plecat din PSD deoarece a “refuzat să aducă în Guvern crima organizată”. Acelaşi Oprea a fost locotenentul lui Miron Cozma la mineriada din 1990, cea la care ministrul Pleşu nu a protestat decât cu un mic articol minim moralizator în Adevărul, deşi oameni au fost bătuţi până la sânge în stradă pentru că semănau cu nişte intelectuali, câțiva au fost împuscați iar studenții au fost maltrataţi în facultăţi pentru că erau studenţi și nu-l iubeau pe cel pe care-l iubeau ei. Iliescu a avut, ca preşedinte al României, două mandate şi jumătate, deşi peste 1000 de oameni au fost ucişi după ce dictatorul Ceauşescu fugise şi a fost repede împuşcat.

Acesta a fost şi este interesul. Naţional.

Alianța Noastră vă urează o seară plăcută în continuare…

Imagine: Silviu Brucan și George Soros în ianuarie 1990, discutând despre interesul național la sediul GDS.
(foto – Emanuel Pârvu)

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Aaaaaa, deci interesul national, in realitate, este interesul globalist, NOM, promovat prin Silviu Brucan-Dumnezeu sa-l ierte! si George Soros, ianuarie 1990!, domniile lor fiind de origine “nobila”! intocmai ca strategia care ne vizeaza, in mod direct si “pasnic”-nobletea “in personam”. Zile linistite nu o sa avem pana nu vom aflam adevarul pana la capat. Abia atunci vom alege in cunostinta de cauza, graul de neghina, omul bun de omul rau, viclean, tradator de neam si tara.

  • Cam asta este ”dreapta” românească brusc desprinsă din ”dizidenții” PCR, pe filiera UTC, vajnici purtătători in rațiune și simțiri a neoliberalismului eliberator, zis și capitalism, în varianta românească ”de tranziție”. De veșnică tranziție. Adică, după domnul Băsescu, s-ar fi încheiat și tranziția asta dar noi, proștii, nu ne puteam da seama decât dacă ne spunea dumnealui. Și avem acum o ”democrație originală” așa cum și-au dorit Brucan și Iliescu, avem un ”capitalism de cumetrie” așa cum și-a dorit Băsescu, și un ”guvern al meu” așa cum și-a dorit domnul Iohannis. Iar nouă, prostimii, ne-a rămas veșnica constatare că :”vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem iar ca proștii!”.