Analize și opinii

Iulian Capsali: ”Patimile ca agent electoral”

“Ar trebui să vedem cam cu ce partide ținem. Pentru că de obicei ținem partea lui Iuda așa, dintr-o unitate de duh”. Ne poate spune emitentul acestor idei, care este preot, cu ce partide ar trebui să ținem ca să fim bisericește corecți și să nu fim iude? Cu USR-PLUS, cu PNL-ul, cu UDMR-ul, cu PSD-ul? Sau cu SRI-ul, ca să fim imparțiali sau chiar apropiați Domnului?



Altă declarație hazardată a aceluiași preot este: “Mântuitorul nu s-ar fi plâns, de exemplu, că i s-a făcut dosar politic. Și-ar fi asumat până la capăt. Ca om al lui Dumnezeu nu te poți apăra, trebuie să vezi unde ai greșit, să înveți și mergi mai departe”.

Când ai un caz ca al lui Iulius Filip, ținut în detenție politică la Aiud de un procuror care ajunge procuror general la aproape trei decenii de la o revoltă anticomunistă, când ai cazuri de foști miniștri, ca Dan Radu Rușanu, care a făcut pușcărie nevinovat, un președinte al Senatului ca Tăriceanu, urmărit și ascultat clipă de clipă vreme de 7 ani, sau un judecător al CCR ca Toni Greblă aruncat în arest, căruia i s-a înscenat un proces ridicol de către șefa DNA Kovesi Codruța împreună cu Maior și Coldea, uneltele globalismului, numai pentru că s-a opus legilor Big Brother; când la Ploiești, Oradea șamd DNA-ul a lucrat dosare falsificate doar pentru ca “industria anticorupției” să fie folosită în vendete politice comandate de cele mai multe ori din afara țării, să pui peste aceste abuzuri sinistre Epitaful – pe care-l instrumentalizezi politic – este absolut revoltător.

Înseamnă să exonerezi toți călăii și să ceri penitența victimelor, pentru că toate fac parte dintr-un plan al mântuirii, iar nedreptatea face parte din această ecuație “divină”.

Personal cred că orice ideologizare a Patimilor Mântuitorului, introducerea partizanatului politic în procesul Mântuirii neamului omenesc este de neîngăduit. Mai ales când nu avem un preot de țară care e fan #rezist și face o declarație umorală la un parastas, după câteva pahare de vin, ci unul cu o enormă audiență, care face declarația la un trust media cunoscut ca afiliat serviciilor.

Până la urmă, Koveși va fi susținută de drept credincioși ca o muceniță care a băgat oameni nevinovați la pușcărie ca să-i mântuiască.

În regimul impus de globaliști aici, Iuda va fi rapid reevaluat.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Siii… cand un tanar om de afaceri moare la 40 de ani in conditii misterioase… Alexandru Faur, care preluase prin contract de novatie datoria de 3 milioane de euro reprezentand credit contractat de Elena Udrea de la BRD, salvatorul Elenei decedat de “leucemie”. Strigator la Cer si mai presus de Ceruri. Afaceri, moda, droguri, fard, botox, divertisment, sex, alcool, bani, paradeala cu “P” de la… “Paradisuri”… Trist cu “T” de la ticalosie. Cimitirul este un loc plin de oameni de neinlocuit. Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat Lumina din lumina sa-l ierte si sa-l ocroteasca in imparatia Sa cum stie mai bine, mai frumos, mai luminos si, de-acolo de sus sa ne arate unde-am gresit, cum sa ne indreptam, comportam, traim normal, pe Cale, in Adevar, bucurandu-ne de Viata! Tamaduieste-ne Doamne pe toti si pe fiecare in parte dupa Voia Ta cea PreaInalta!