Analize și opinii

Iulian Capsali: PĂLITURĂ DE PEDEAPSĂ ÎN MOLDOVA

Puțini își mai amintesc de tehnocrata plinuță de la Finanţe (fost economist in cadrul Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei europene, care a lucrat ulterior în cadrul biroului local al FMI) din guvernul neoliberal Dacian Soros.
O nulitate care a avut celebritatea ei de moment atunci când a cerut ca românii să aibă salarii mici ca în India sau China pentru că acolo “sunt săraci şi mulţi, şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme.”
Logica duduii este logica marii finanțe: munciţi pentru noi pe bani putini sau foarte puțini, ca să ne iasă nouă profitul cât mai mare și foarte mare. Politiciană “de dreapta”, fără niciun dubiu.
Ei bine, senatoarea USR Anca Paliu Dragu, fost ministru de finanțe, a fost votată vineri de către Parlamentul moldovean pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (!)
Conform publicației Ziarul de Gardă, Anca Paliu Dragu a obținut cetățenia R. Moldova alaltăieri, joi 21 decembrie, în ziua în care fostul guvernator Octavian Armașu a fost revocat din această funcție. Se pregătește Vlăduț Voiculescu la Sănătate (glumesc, dar e posibil…)
Userizarea (globalizarea) R. Moldova se face pe repede înainte, iar tandemul feminin Maia Sandu – Anca Dragu va duce Moldova în bălăriile bruxelleze.
Dacă va câștiga Luluța Kovesi alegerile la noi, așa cum arată sondajele lui Mirel Palada (care-i strică bucuria Crăciunului – vedeți postarea pe pagina domniei sale), Unirea nu se va mai face în veci.
Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor merge de braț spre smârcurile fetide ale Marii Reserări în UE, unde Ursula von der Leyen oficiază decesul statelor naționale, sărăcite nu doar prin politicile demente “zero emisii de carbon”, dar și prin contractele fraudante cu mașina de război biomedical, care împrăștie vaccinuri în Europa așa cum aruncă iubitoarele de porumbei cu semințe în piețele publice. Miliarde de euro pe care Kovesi le păzește de anchete ca nu care cumva Ursula & soțul să pătimească, după rețeta folosită la noi când conducea DNA-ul.
Deci ar avea logică să primească președinția României, că binemerită de la Schwab.
PS Dacă podgoriile moldave permit, vom bea în curând vinul “Chateau Paliu”, pandantul Casei Isărescu de la Drăgășani.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu