Analize și opinii

Iulian Capsali: ORICE LUPTĂ FĂRĂ DUMNEZEU E STERILĂ – SĂ DEOSEBIM DUHURILE

Absolut toate căderile din istorie sunt precedate de surparea morală și, în statele creștine, de păcate și mai ales de erezie.
Exact ca și la persoane.
Niciodată nu se întâmplă invers, ca statele să se prăbușească pe un vârf de fervoare a credinței, pe o moralitate stabilă a societății. Exemplele cele mai cunoscute sunt Imperiul Roman și Constantinopolul căzut după Ferrara- Florența.
Nu uitați că România aproape și-a dublat teritoriul și populația după pacea rușinoasă de la Buftea-București, când părea totul pierdut. După șapte luni, la 1 Decembrie 1918, România a devenit Mare. Pe jertfa țăranului român dreptcredincios.
Scriu asta întrucât citesc la unii “activiști civici” ca “să lăsăm prostiile religioase” când sunt atâtea legi nenorocite, liberticide, pe ordinea de zi a acestui Parlament antinațional.
Dragii mei, vă asigur că ceea ce mai ține țara asta pe linia de plutire sunt Sfintele Liturghii din biserici, rugăciunile vetrelor monastice din toată țara și ale mirenilor cu suflete curate – de la babele sfințite de lacrimi din cătune până la drepții din metropole, care încă nu și-au plecat genunchiul lui Baal.
De asta și atacurile din interior asupra Bisericii, inclusiv din birourile Patriarhiei, tulburările începute în Săptămâna Patimilor.
S-a vădit limpede acum sinergia dintre globaliștii creștini și cei progresiști, care prin presa controlată le exaltă virtuțile “civilizatoare” într-o ortodoxie “incultă, revolută, arhaică și perimată”.
Toată ciocoimea intelectuală emanată din miasmele turnătorului Petrov, care dorește să influențeze politic viața Bisericii; toată această combustie drăcească prin care vor să supună Trupul lui Hristos “valorilor” euro-atlantice; tot acest aggiornamento isteric prin care ortodoxia trebuie occidentalizată cu anasâna, sunt loviturile date împotriva a tot ceea ce mai vertebrează Neamul Românesc.
Când Biserica Ortodoxă Română, ca instituție, va fi în îngenuncheată de ideologie, când urâciunea pustiirii va fi pe tron (Matei 24:15), România va fi fărâmițată iar românii vor fi persuadați să poarte pecetea. Pregustarea a fost vaccinarea și certificatul covid în plandemie, fără de care erai marginalizat social.
Vă rog din tot sufletul să fiți conștienți de această realitate a primatului Ceresc asupra celor din planul nostru mundan, orizontal. Căci orice luptă dusă fără Dumnezeu este, până la final, pierdută.

Autor: Iulian Capsali

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu