Analize și opinii

Iulian Capsali: „Opriți procesul de intimidare!”

Sute de mii de oameni, hălci întregi de angajați din sectorul de stat (administrație, armată, culte, învățământ, sănătate etc), au fost OBLIGAȚI să declare dacă vor să se vaccineze sau nu.
Sub pretextul cuantificării nevoilor de achiziție a unui vaccin, se încalcă drepturi fundamentale ale cetățeanului/pacientului, care are dreptul la intimitatea actului medical.
Se pot face foarte lesne estimări sociologice asupra procentelor din populația activă care doresc (sau refuză) vaccinarea, cetățeanul fiind sub protecția anonimatului. Dar să se facă LISTE CU NUMELE ȘI SEMNĂTURA ANGAJAȚILOR, aceasta ține de implementarea oficială a tiraniei statului (care stat este captiv intereselor corporatocrate – dar asta e o discuție separată).
Inclusiv mitropoliții/episcopii au fost puși să facă liste cu preoții care se vaccinează din eparhiile păstorite, ceea ce mi se pare scandalos! Mai ales că nu știm dacă persoanelor care refuză să semneze sau nu vor să se vaccineze nu li se vor aplica, într-un viitor nu foarte îndepărtat, măsuri punitive, care pot duce până la desfacerea contractelor de muncă sau alte forme de excludere socială.
Această intruziune a statului – sub pretextul unei false pandemii – în viața privată a cetățeanului, trebuie să înceteze!
Iar cei puși să semneze astfel de tabele absurde și intimidante au tot dreptul să refuze!