Analize și opinii

Iulian Capsali: “Eu sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reușim”

În zi de mare praznic a fost prezentată inițiativa de modificare a Constituției prin cele două articole care conțin pe scurt definirea Familiei și obligativitatea păstrării banilor numerar (cash) în orice tranzacție.
Imediat au apărut reacții, evident. Dacă la organizațiile LGBT nu existau dubii că se vor opune vehement, am remarcat și diverse contre venite de la mărunți conservatori plini de frustrări.
Interesantă este viziunea Sistemului asupra banilor fizici, exprimată în presa controlată. Un exemplu este în acest citat:
“Astfel, vor putea fi scoase din circuitul bancar sume mari de bani, spre groaza Fiscului (sic) și a procurorilor care nu vor mai putea avea un control asupra modului în care aceștia circulă, fiind îngreunată și anchetele privind spălarea de bani”.
Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Sistemul vrea să facă din controlul total al circuitului financiar un sistem de coerciție asupra persoanei, este limpede.
La final, fac următoarea precizare: Comitetul de Inițiativă al Coaliției pentru Constituție are un acord cu AUR, singurul partid politic parlamentar care s-a arătat dispus să ajute acest demers. Fără sprijinul unei structuri instituționale ar fi foarte dificil că să se strângă 500.000 semnături, mai ales că Patriarhia Română, care are un userist ca purtător de mesaj, va ignora inițiativa.
Oricum vom merge la firul ierbii și deja sunt preoți de parohii care vor permite strângerea de semnături, întrucât conștientizează miza acestui demers.
Eu sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reușim.

Autor: Iulian Capsali

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu