Analize și opinii

IPOTEZĂ-ȘOC: ROȘIA MONTANA, MONEDĂ DE SCHIMB PENTRU ALEGEREA LUI CÎȚU

Mihai Goţiu, fost senator USR şi cunoscut activist pentru mediu, a declarat, pentru Epoch Times România, că redeschiderea discuţiilor privind retragerea dosarului pentru introducerea zonei Roşia Montană pe lista de patrimoniu a UNESCO ar putea avea în spate presiuni politice venite din partea unor liberali, care şi-ar fi condiţionat sprijinul politic pentru Florin Cîţu în lupta pentru şefia PNL de această retragere.

“Eu am făcut deja nişte afirmaţii legate de explicaţia pentru care, brusc, s-a redeschis această discuţie pe care am considerat-o încheiată între partenerii de guvernare. Alegerile interne din PNL, unde domnul Florin Cîţu are o susţinere publică anunţată de Florin Roman, deputat de Alba, şi de alţi primari din Alba care vor vota în Congres şi care probabil condiţionează această susţinere a lor de această retragere de la UNESCO, ei fiind cunoscuţi ca susţinători ai cianurilor şi a dinamitei în Apuseni”, a precizat Goţiu, întrebat cum îşi explică faptul că Guvernul României ar putea să nu susţină înscrierea Roşiei Montane la Unesco, în condiţiile în care totul părea să meargă în această direcţie.

Declaraţiile vin în contextul în care, în coaliţia de guvernare se va discuta scenariul unei retrageri a cererii de introducere a zonei Roşia Montană pe lista de patrimoniu a UNESCO. Documentul ar trebui dezbătut de UNESCO începând din 24 iulie.

Sursa: https://inpolitics.ro/