Analize și opinii

Ipoteză-bombă: Iohannis vrea să fie premier „de jure” din 2024

Economistul Adrian Câciu îl ironizează pe premierul Florin Cîțu după ce a mers să dea raportul la Cotroceni împreună cu miniștrii USR PLUS, afirmând totodată că Iohannis si-a dorit întotdeauna sa fie premier, nu presedinte. Mai mult, în opinia economistului, Klaus Iohannis își dorește să fie premier „de jure” din 2024, adică după ce își termină al doilea mandat de președinte.

„Voi vă dați seama ce premier de formă și fără autoritate avem dacă este nevoie ca președintele României sa cheme ministrii USR pentru a stabili/trasa proiectele pe fiecare minister?
Va spun ceva și unii se vor supăra pentru ca nu le place ce zic :
Iohannis si-a dorit întotdeauna sa fie premier, nu presedinte.
Acum e premier „de facto” de când l-a pus pe Cîțu.
A fost si înainte dar mai puțin pentru că Orban avea autonomia lui.
Iar Iohannis își dorește să fie premier „de jure” din 2024.
Ce nu vedeti?
Modelul Putin. Asta nu vedeți!
Să ne întoarcem în prezent.
Păi ce profesionalism si autoritate ai Florine?
Ești doar cu numele?
Bugetul ti-l face Comisia Europeană, programele si politicile publice presedintele cu alții…
Tu? Salariu și atât?
#premiersaupaiață„, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis a avut joi la Palatul Cotroceni o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și cei șase miniștri de la USR-PLUS.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat că preşedintele le-a transmis, joi, miniştrilor USR PLUS să îşi „asume curajos reforme”.

„După amiază (joi – nr.), alături de prim-ministrul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, am participat însoţit de colegii mei, miniştri din USR PLUS, la o întâlnire cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Am vorbit împreună despre priorităţile miniştrilor USR PLUS, iar preşedintele ne-a îndemnat să ne asumăm curajos reforme. Şi vom face acest lucru! Mai mult, nu doar că ne vom susţine unul pe celălalt pentru îndeplinirea obiectivelor pe care coaliţia de guvernare şi le-a propus, dar ne bucurăm şi de sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis”, a scris Teleman, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: cotidianul.ro

Abonează-te la newsletter