Analize și opinii

Ipocrizie politică! “Domnul Alocație” – Robert Sighiartău n-a mai votat pentru dublarea alocației!

Un proiect de lege privind dublarea alocațiilor pentru copii, propus de Partidul Social Democrat, a fost votat astăzi în Parlament. Liberalii și-au scos cartelele și nu au votat pentru proiect, care a trecut, totuși.



Interesant este faptul că printre cei care nu au votat pentru majorarea alocațiilor pentru copii la 300 de lei se numără și deputatul PNL, Robert Sighiartău. Sighiartău, secretar general al PNL, și-a construit imaginea după ce, la începutul acestui an, s-a numărat printre cei care au propus și au susținut majorarea alocațiilor pentru copii. Acesta s-a lăudat că a reușit să dubleze alocațiilor, în timpul guvernării PSD.

Doar că, odată ajuns la guvernare, Robert Sighiartău n-a mai susținut o nouă dublare a alocațiilor, fapt care arată ipocrizia și comportamentul de politician al lui Robert Sighiartău, care vorbește despre importanța copiilor doar când are un interes electoral.

Alocațiile pentru copii se vor dubla, începând de la 1 ianuarie 2020.

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, de la 1 ianuarie. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi “pentru”, 29 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat. Proiectul pleacă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul aprobat miercuri în Camera Deputaţilor prevede ca alocaţiei de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, alocaţia ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Autor: Augustin Danci

Sursa: Observator BN