Analize și opinii

Ionuț Vulpescu: „Lipsa dialogului la votarea Bugetului se va prelungi și în alte cazuri”

O veste bună, o veste rea, ca în orice banc cu sadici. Vestea bună: avem Buget. Asta este și vestea rea. Avem Buget. Vestea bună: existând Buget, putem începe procedurile care derivă din existența lui și, măcar în teorie, cei care depind de alocările bugetare își pot face planuri de viitor. Cu condiția să aibă viitor, pentru că, așa cum a promis, premierul Cîțu a început restructurarea statului prin Buget. Anulând, în trecere, Legi precum Legea Salarizării Unice și Legea Pensiilor. Bugetul, dacă mai interesează pe cineva, a fost votat de mai puțini deputați și senatori decât trebuie pentru trecerea unei legi organice.
NICIUN amendament nu a fost aprobat, nici al Opoziției, nici al Puterii. Oamenii din teritoriu vor avea multe de reproșat celor care au votat bugetul. De rău augur este și agresivitatea membrilor puterii față de PSD. Lipsa dialogului la votarea Bugetului se va prelungi și în alte cazuri. Victoria de azi e una de care guvernarea nu are de ce fi mândră!
Tot din categoria veștilor proaste. Nu interesează motivele absenței lor, dar, practic fără precedent, ordonatorii principali de credite au lipsit din Parlament, la dezbaterea propriilor bugete. Printre care mai mulți miniștri. Nepăsare, sau protest, absența este reală. Premierul Cîțu are la ce se gândi. Sper că nu reține din această absență doar ratarea unor oportunități de a face selfie.
Oricum ar fi fost votat acest Buget, principala sa virtute, așa cum ne-o prezintă Guvernul, este aceea că e unul al dezvoltării. Nu ne spune însă a cui dezvoltare. Oricum, a României nu. Problemele abia încep. La fel și nemulțumirea socială. Dar avem Buget!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu