Analize și opinii

Ion Cristoiu: ”Tătaru menține masca obligatorie până reușește să vândă stocul de 115 milioane de bucăți”

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat, joi, la Mioveni, că purtarea măștilor va fi obligatorie până când nu va mai exista niciun caz de COVID-19.



„În momentul în care la nivel național vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare în unități spitalicești, în unități de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihici sau în acest personal, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măștile”, a declarat Tătaru.

Guvernul are tot interesul să mențină obligativitatea măștilor deoarece din 21 mai până acum nu a reușit să facă o licitație prin care se vor cumpăra măști de 230 de milioane de lei. Ministrul a spus că „în jurul zilei de luni sau marţi vom avea şi declararea câştigătorului”. La licitație s-au înscris 50 de firme.
„S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate. Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a precizat Tătaru.

Ministrul a explicat care sunt categoriile defavorizate: persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social, persoane din familii care primesc alocații pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, persoanele încadrate în grad de handicap.

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: Ion Cristoiu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Deja tot mai multi romani au inceput sa renunte la botnita rusinii, care, pe langa problemele de sanatate pe care le creeaza(in special, dificultatile de respiratie si cocktail-urile de virusi si bacterii care se acumuleaza in jurul gurii), lezeaza grav demnitatea si libertatea umana! Pe la tara, botnita este aproape inexistenta, pt ca oamenii simplii sunt de multe ori mai rationali decat oameni moderni, cu scoala! Purtarea acestei blestematii ne reduce la un statut asemanator cainilor de lupta, astfel ca, decat sa o purtam, mai bine scriem pe noi: atentie, caine rau!

  • politicienii si PRESA aservita sint doua SECTE CRIMINALE!!periculoase pentru cetatenii acestei tari!

  • Cum poate fi legitim acest guvern liberal Orbán , cocoțat doar datorită trădărilor, șantajelor, promisiunilor făcute in dreapta și in stânga diverșilor parlamentari.?
    Moțiunea de cenzura va rezolva rapid problema și președintele sa Iinteleaga ca DEMOCRAȚIA ESTE ALTCEVA DECÂT CEEA CE ESTE IN CAPUL LUI.!!!