Analize și opinii

Ion Cristoiu: ”Se confirmă: binomul SRI-DNA a fost și este bulanul lui Klaus Iohannis!”

Vineri, 11 mai 2018, România ultimilor ani a trăit un moment istoric: fostul premier și fostul șef de partid Victor Ponta a fost achitat în dosarul poreclit de presă Turceni Rovinari.Și cînd spun asta mă refer nu numai la faptul că prin această decizie Victor Ponta are șansa unei relansări spectaculoase a carierei sale ( cu condiția să gîndească în fine cu creier de om politic și nu cu hormonii anti-Dragnea), ceea ce ar însemna și o resetare a scenei noastre politice aparent împietrită, dar și la un adevăr de tăria unei axiome:

Se confirmă în chip spectaculos ipoteza potrivit căreia Binomul SRI- DNA a fost folosit și mai e încă folosit de Klaus Iohannis pentru răfuielile sale politice.

Pentru a justifica această afirmație oarecum surprinzătoare e nevoie să ne întoarcem la o altă zi istorică, vineri, 5 iunie 2015, în urmă cu trei ani, așadar, cînd Victor Ponta, premier al României, era chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare în afacerea Turceni Rovinari. Pentru orice om minim normal, și căruia Divizia Presă nu i-a spălat creierul, acuzațiile din dosar țineau de ordinul unei deraieri stupefiante. Victor Ponta fusese cu ani urmă, pe vremea opoziției la regimul Traian Băsescu, mai precis între octombrie 2007 – decembrie 2008, angajat al firmei private de avocați Dan Șova. Din câte spune nu numai legea, ci și bunul simț omenesc, o firmă privată poate să plătească salariul și la 1000 de persoane chiar dacă acestea taie frunză la cîini în schimbul remunerației. Dacă firma privată, ca și persoanele angajate, își plătesc taxele și impozitele către stat, dacă contractele sînt legale, nici firma și nici persoanele nu pot fi acuzate de corupție. Dosarul ticluit de DNA în cazul Victor Ponta acuza pe premierul de la vremea respectivă că încasase bani pentru activități care figurau în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Potrivit procurorilor, Victor Ponta a făcut o negustorie cu Dan Șova, negustorie potrivit căreia Dan Șova prin firma sa îi asigura un salariu pe gratis, iar Victor Ponta, cînd avea să ajungă premier, urma să-l numească ministru. Într-adevăr cînd a ajuns premier ( în 2012) Victor Ponta l-a numit pe Dan Șova ministru, dar îți trebuie o mare zdruncinare a creierului ca să afirmi în scris într-un rechizitoriu că un politician din Opoziție e mituit de cineva cu cinci în urmă în schimbul a trei dacă:

  1. Dacă partidul său ajunge la Guvernare.
  2. Dacă el ajunge prim ministru.
  3. Dacă, ajuns prim ministru, îl numește ministru pe acel cineva.

Așa zisa negustorie s-a încheiat în octombrie 2007. Victor Ponta ajunge premier abia în 2012. Pentru asta s-a înființat USL, Traian Băsescu a tăiat salariile, au avut loc demonstrațiile din ianuarie 2012, a căzut Guvernul Boc și a venit Guvernul Ungureanu, a fost o Moțiune de cenzură.

Dacă am lua în serios DNA, Victor Ponta ar trebui să fie proclamat profetul României postdecembriste.

În 2007, el știa tot ce se va petrece în următorii cinci ani!

De fapt, dosarul deschis pe 5 iunie 2015 făcea parte dintr-o operațiune devenită mod de a face politică pusă la cale de Klaus Iohanis prin intermediul DNA. E vorba de convocarea unui demnitar la DNA, și prin asta, pricopsirea acestuia cu eticheta de penal, urmată imediat de solicitarea ca el să demisioneze pe motiv că penalii n-au ce căuta în funcții publice. Așa s-a întîmplat și cu Tiberiu Niţu, procurorul general, constrîns să demisioneze după ce a fost convocat la DNA sub acuzația de abuz în serviciu. De fapt nu avea importanță destinul dosarului. El putea fi clasat, ca în cazul lui Tiberiu Nițu. În instanță trimis, el putea fi spulberat de către judecători, ca în cazul Victor Ponta și Dan Șova. Pentru ceea ce am numit de atîtea ori folosirea luptei împotriva corupției în răfuieli politico-mafiote, destinul dosarului n-avea și n-are nicio importanță. Important e ca ținta să fie convocată la DNA, Divizia Presă să se năpustească asupra țintei cu informații date pe șest de Codruța Kovesi, și respectivului să i se ceară demisia. Așa s-a întîmplat cu Victor Ponta după chemarea la DNA. La nici o oră Klaus Ioannis a ieșit în spațiul public și i-a cerut premierului demisia, deoarece un penal, cum zicea el cu gura plină, nu poate fi în funcția publică de premier. În aceeași zi PNL depune la Parlament nitam-nisam, o Moțiune de cenzură. Precipitarea, dar mai ales pretextul spuneau clar că Operațiunea era coordonată perfect între Klaus Iohannis, Binomul SRI-DNA și PNL. Din datele pe care le vineri 5 iunie 2015, imediat după solicitarea publică a lui Klaus Iohannis am publicat pe cristoiublog.ro la rubrica Gîndul de Breaking newsBinomul SRI-DNA pregătește o Lovitură de stat!

Imediat după convocare și după anunț atrăgeam atenția că e vorba de operațiune pusă la cale de Klaus Iohannis pentru a debarca guvernul Victor Ponta și a instala Guvernul meu:

„Punerea lui Victor Ponta sub acuzare nu m-a surprins. Surse bine plasate în cercurile Puterii – vorba jurnaliștilor americani – mă asiguraseră că premierul nu va supraviețui lunii iunie. Că Victor Ponta va fi chemat la DNA vineri, 5 iunie 2015, puteam fi siguri după momentul de joi, 4 iunie 2015, cînd SRI a chemat pînă pe litoral rața mecanică Klaus Iohannis, printr-un dispozitiv de teleghidare, folosit la rațele de tablă de pe lacuri pentru a fi aduse la mal, pusă să învețe pe de rost un elogiu la adresa SRI și învîrtită cu cheița ca să măcăne un discurs.

De ce era nevoie de chemarea asta la ordin? Ca să vadă Populimea că Binomul SRI-DNA e Jupînul în țara asta. Nici nu știți ce amețeală îți dă gîndul că partide, președinți, foști președinți, premieri, lideri politici și patroni de presă îți caută cu buzele labele tale ca să ți le pupe în semn că le ești Naș.

Convocarea lui Victor Ponta pentru niște așa zise infracțiuni comise pe vremea cînd era avocat e o Operațiune care pute de la distanță a moletiere pe post de batistă de șters la nas.

Planul e simplu.

Dacă Victor Ponta nu demisionează, parlamentari PSD, speriați de acțiunile în forță ale Binomului SRI-DNA, parlamentari UNPR, dacă nu chiar UNPR în totalitate, se vor grăbi să voteze Moțiunea de cenzură a Partidului Meu, zis și PNL.

De ce nu face Binomul SRI-DNA mai subtil, mai inteligent, mai cu respectarea aparențelor? Păi ce, Securitatea ținea cont de subtilități? Puterea Binomului SRI-DNA, sprijinit de ÎCCJ, stă tocmai în loviturile de forță, în acțiunile ostentative, în sfidarea bunului simț, în călcarea huruitoare a normelor democratice.

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: Ion Cristoiu Blog

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu