Analize și opinii

Iohannis, Marele Pierzător neasumat

Klaus Iohannis, președintele tuturor românilor, mai puțin al celor care nu votează cu PNL este marele pierzător al alegerilor.

După o campanie electorală eșuată în care a fost, fără succes, portavocea liberalilor, Iohannis este acum sancționat și umilit de popor. Disperarea cu care a strigat în fiecare zi de la pupitrul prezidențial împotriva Pe-Se-De a fost suficient de convingătoare pentru un electorat iritat de aceeași propagandă politică.

Revoltați de măsurile luate de Guvernul lui Iohannis în pandemie, de bătaia de joc la care au fost supuși pe ultima sută de metri înainte de alegeri, românii au votat în consecință. Iar rezultatul este simplu și clar. Câștigătorul alegerilor parlamentare este exact partidul care a fost ținta tuturor atacurilor și, în principiu, vinovatul de serviciu pentru toate problemele țării. PSD.

Practic, poporul a votat împotriva președintelui și i-a retras votul de încredere.

Ce a înțeles, în schimb, Klaus Iohannis din rezultatul alegerilor?

„Rezultatele provizorii arată că partidele de centru-dreapta au obținut împreună peste 50% dintre voturile valabil exprimate, în timp ce PSD a scăzut, de la 45%, cât obținuse în 2016, la 29%. În acest fel, PSD poate, în sfârșit, să rămână în afara deciziei politice.”

Printr-un artificiu de calcul ridicol, președintele vrea să scoată din joc partidul care ar fi trebuit să desemneze următorul premier. Ba mai mult, le dă o palmă tuturor celor care au mers la urne și le spune că votul lor nu contează. Obiectivul principal rămâne același: formarea unui Guvern al său și obținerea puterii absolute.

Nici în al doisprezecelea ceas Klaus Iohannis nu are decența să-și recunoască înfrângerea. Cosmarul lui a devenit realitate, iar istoria se repetă. PSD reușește pe ultima sută de metri, de bună voie sau împins de la spate, să câștige voturile românilor. În schimb, Klaus Iohannis, după toate eforturile depuse, după ce și-a depășit atribuțiile, a încălcat Constituția, a fost purtător de mesaj electoral pentru partidul său, nu a obținut nimic în afară de disprețul poporului pe care îl conduce.

Autor: Mădălina Vasile

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu