Analize și opinii

Iohannis a devenit copia nereușită a lui Traian Băsescu

După trei ani de mandat, Klaus Iohannis, președintele ales cu peste șase milioane de voturi, a dispărut iar în locul său a apărut o copie nefericită a lui Traian Băsescu.



Iohannis nu a avut niciodată personalitate sau carismă, dar modul său distant și neimplicat a lăsăt impresia că avem un președinte care se încadrează în normele constituționale.

În timpul discursului de învestire, președintele Iohannis ne spunea că: “România nu poate rămâne țara așteptărilor mari și a rezultatelor mici, țara timpului irosit și a oportunităților ratate. Acesta făcea apel la partidele politice:  “Vă rog pe cei din partide să înțelegeți că nu mai putem lua decizii conjuncturale. Că reconstrucția instituțiilor politice nu mai poate începe de la calcule de partid, înterese particulare, distribuiri de funcții sau calcule pentru alegeri”.

Recent, președintele pare să fi uitat discursul ținut la preluarea mandatului și începe să se apropie din ce în ce mai mult de modelul Traian Băsescu.

Iohannis preia modeul Băsescu

După numirea Guvernului Dăncilă, Iohannis a intrat în logica electorală și atacă absolut tot ce face Guvernul, fie ca este bine sau rău. Mai exact, în perioada decembrie 2016 – mai  2018, președintele a trimis 11 sesizări la Curtea Constituțională. Toate sesizările la CCR s-au depus în acest an, trei dintre ele într-o singură zi.

Practic, de la începutul acestui an, președintele blochează activitatea Guvernului și Parlamentului prin trimiterea mai multor legi la CCR. Iohannis se folosește de tot ce a învățat de la Băsescu. Nu contează interesul național, este important ca lumea să vadă cu eu mă zbat și lupt împotriva PSD.

În aceeași logică, săptămâna trecută, Iohannis a pus următoarea întrebare într-o conferință de presă: Aveți…mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?  Întrebarea președintelui, total nefondată și fără acoperire a creat rumoare la nivel național, leul s-a depreciat în raport cu euro, iar dobânzile au crescut. Practic, printr-un act politicianist, Ioahnnis a dat un atac rapid împotriva economiei naționale.

Iohannis a intrat în logica de campanie electorală

Klaus Iohannis joacă soarta României într-un război de totul sau nimic cu PSD. Atacurile din ce în ce mai dure împotriva Guvernului arată că se pregătește de campania pentru prezidențialele din 2019. Fiecare acțiune a președintelui este una de PR, el dorește să se poziționeze din start ca vectorul dreptei, nu cumva să-i vină vreo idee lui Cioloș sau Orban și să-l concureze.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • un alogen parveni cocotat de straini in fruntea unui neam cu care nu arw nimic in comun, decat numai sa ne submineze sa ne jefuiesca zi de zi, pas cu pas, ca un lucru bine facut…

  • alogenii, strainii, ne gonesc din tara noastra, ne jefuiesc, ne extermina pas cu pas ca un lucru bine facut… cu “valori” occidentale….
    si noi dormim….pana cand ?
    trezeste -te Gheorghe, trezeste -te Ioane !!!

  • alogenii, strainii, ne gonesc din tara noastra, ne jefuiesc, ne extermina pas cu pas ca un lucru bine facut… cu “valori” occidentale….
    si noi dormim….pana cand ?
    trezeste -te Gheorghe, trezeste -te Ioane !!!