Analize și opinii

Ioan Vieru: „Acordul USA-RUSIA de INSPECȚIE pe teritoriul României”

Documentele publicate de El Pais, privind comunul acord USA-RUSIA de INSPECȚIE pe teritoriul României, încalcă în principiu siguranța noastră națională prin transformarea țării într-o simplă anexă a clanului Biden și poate sugera sfârșitul NATO.

Cooperarea, la acest nivel, cu un stat care încalcă dreptul internațional cu un firesc care iese din orice dezbatere procedurală, este actul de trădare.

Rusia știe prea bine care sunt pericolele internaționale însă, în criza de identitate democratică a Kremlinului, visează puterea decedată a fostei URSS.

Faptul că Rusia ar putea obține o INSPECȚIE pe teritoriul României, sau al oricărui stat independent, reprezintă un precedent mai mult decât periculos, inacceptabil.

După ce regimul Biden, împreună cu Moscova, creează zilnic ținta numită Ucraina, iată-ne și pe noi inspectați.

Acest fapt nu poate fi decât preambulul unei garanții a domnului Biden că operațiunea de sfâșiere, ruso-americană, poate începe în condiții de siguranță, fară intervenția unor surprize neplăcute.

Pe firul lucrurilor, într-un timp previzibil, constituirea Guvermului României, a Parlamentlui urmează să aibă, în mod explicit, public, avizul celor două state.

INSPECȚIA Rusiei pe teritoriul României poate fi considerată semnarea scoaterii NATO din jocul de forțe, un simplu preambul al unor evenimente într-un teatru de război deja început.

Autor: Ioan Vieru

Sursa: cotidianul.ro