Analize și opinii

Învățământul, pompa de bani a politrucilor

Adio copiuțe la Bac = adio taxe universitare.


Politrucii rămân fără bani. 100 000 de elevi fără diploma de Bac, înseamnă 100 000 de studenți lipsa. Cine câștiga de pe urma elevilor care primeau Bac-ul pe gratis? Universitățile (si alea de stat si alea private). Care primeau clienți cu camionul si întorceau banii cu lopata, in fiecare an. Si ce sa vezi? Marea majoritate a politrucilor sunt si profesori universitari! Mai, ce coincidenta!

Desigur ca domnii politicieni nu sunt angajați sa dea lecții ca orice profesor. Angajarea lor e o șpagă mascată. Universitățile de stat ii plătesc ca sa primească mai mulți bani de la buget, iar alea private ii plătesc ca să nu-si piardă autorizația.

Ce pot sa-i învețe politicienii-profesori pe studenți?


Îți vine un june absolvent la angajare si începe sa se laude: eu l-am avut profesor pe domnul Adrian Năstase. Sau pe doamna Elena Udrea. Păi ii dai pe loc un șut in cur! Ce poate sa învețe de la Năstase si de la Udrea, decât sa te fure și te sugă de bani? Eventual, peste vreo săptămâna, iți mai organizează si vreo greva, ca nu-i respecți “drepturile”.

De fapt, România nu are universități private. Toate sunt de stat.

De fapt, nici universități nu prea mai are! Toate universitățile românești au devenit simple fabrici de diplome, si toate deservesc statul. Statul e principalul lor client. Statul e principalul angajator al turmei de absolvenți de sociologie, psihologie, marketing, relații publice, comunicare, jurnalistica si alte prostii. Firmele n-au nevoie de așa ceva.

Pe piață se cer electroniști, chimiști, specialiști IT, ingineri mecanici – oameni care sa producă bani, nicidecum palavragii. Si măcar daca ar fi palavragii de calitate: dar 93% din absolvenții de facultate români habar n-au sa scrie corect si se exprima cu greu in limba româna. De engleza, ce sa mai vorbim? Absolut toți trec in CV-uri ca știu engleza foarte bine – dar engleza lor e la nivel de Facebook.

Cam asta e marele învățământ românesc. De aia a crescut numărul de bugetari de 5 ori in ultimii 10 ani. De aia șomajul real in rândul tinerilor a ajuns peste 30%. Pai daca nu-i angajează statul, nu-i angajează nimeni.

Victor Ponta: votați-ne pe noi si o sa copiați la examen!

Asta e chiar de râsul lumii. Nu mi-a venit sa cred când l-am auzit: ditamai seful PSD-ului? Înțeleg populismul, dar asta e deja imbecilitate. Si tot Ponta a zis acum o luna absolvenților șomeri: votați-ne pe noi si va angajam la stat. Bine, nene: m-am lămurit cu tine.

Cat de rentabila e “afacerea Învățământul”?

“Afacerea Învățământul” e o mașinărie comunista clasică, de tip suveică: dai spagă la Bac – bani la facultate – spagă la angajare la stat – iei salariu și spagă tot restul vieții. Asta e economia românească.

Universitățile private scot anual peste 550 de milioane de euro. O singura fabrica de diplome (Spiru Haret) scotea 90 de milioane de euro pe an. Si gândiți-va câte fabrici de diplome exista: in România fiecare sat a ajuns sa aibă universitatea lui. Cât din banii ăștia ajung la politruci, sub forma de salarii, spăgi, contribuții pentru partide? Cel puțin jumătate. O căruță de bani! Cine sa mai facă ordine la Bac?

Dar sa nu vorbim numai de Spiru Haret. Hai sa vorbim si de ăștia de la stat. De pilda, de ASE. Ba nu! Mai grav: sa vorbim de Academia de Poliție.

Cât mai e șpaga la Academia de Poliție?

Ultima spagă de care am auzit eu a fost de 15 000 de euro. Fata care mi-a povestit își făcea calculul simplu: numai din salariu si din cât îmi iese daca ajung intr-o post bun, la furturi auto de pilda, îmi scot banii in primul an. (Acum probabil ca e mai greu cu spaga. A auzit toata lumea ca polițiștii sunt dați afara pe capete. Criza, nene!)

Si va mai mirați cum a ajuns România sa aibă cea mai corupta politie din Europa? Polițiștii sunt băgați in toate infracțiunile si de multe ori chiar ei le comit: prostituție, furturi de mașini, trafic de droguri in scoli – nimic nu se face fără știința si aprobarea Politiei.

Noi dam bani anual Academiei de Politie ca sa producă…polițiști. Oameni care sa ne ofere siguranța si încredere. Si ce face Academia de Politie? selectează infractori din prima zi, chiar înainte de examen: darea de mita e infracțiune. Iar marii profesori-generali, tot infractori sunt. Va dați seama cum arata o sala de curs de-a lor? Zici ca-i o celula de la Jilava. Si-atunci, dintr-o școala de infractori, cu profesori infractori cum va așteptați sa iasă…oameni ai legii?

Academia de Politie e mult mai rău decât facultățile private. La Spiru Haret plătește cine vrea. La Academia de Poliție plătim cu toții – indiferent ca vrem sau nu.

Cine e de vina?

Asta e simplu: toți miniștrii educației din ultimii 20 de ani. Si șefii lor, prim-miniștrii. Ei au semnat legile de organizare a învățământului, ei au primit spăgile de la universitățile private, ei au decis angajarea la stat a absolvenților incapabili.

O mențiune speciala o merită Adrian Năstase si Ecaterina Andronescu. Ei au bătut primii palma cu sindicatele si au transformat învățământul într-o afacere perfect organizată. Aproape ca ii admir pentru profesionalism. Dar vina nu e numai a lor. Toate partidele au fost la putere de atunci încoace si toate au avut ocazia sa repare situația. Numai ca șpaga a fost mai dulce.

Poporul român are multe defecte. Dar pentru dezastrul din învățământ, poporul român n-are nici o vină. Pentru ca nu poporul are drept de semnătura. Cine a semnat, ăla e de vină!

Ce e de făcut?

Păi, prost sa fii sa mai întrebi! Trebuie sa strici mașinăria politrucilor. Tot statul social.

In primul rând, trebuie sa lași sistemul fără clienți: asta se face printr-un examen de Bac serios. Singurul care a blocat pe moment mașinăria de diplome, a fost Funeriu. (Sunt curios cât îl ține, ca PDL-ul pierde zeci de milioane de euro din cauza lui).

In al doilea rând (si mult mai important): sa nu mai existe angajați de stat. Nici unul. Toate activitățile statului trebuie externalizare către firme private. Inclusiv politia, școlile, sănătatea si mai ales ANAF-ul. Angajările la stat se fac aproape exclusiv pe spăgi. Fără posturi la stat, toți absolvenții fabricilor de diplome mor de foame.

Pai, sa moară!

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nu aş fi crezut niciodată în această viaţă că voi citi aceste cuvinte: “…să nu mai existe angajaţi de stat. Nici unul. Toate activitățile statului trebuie externalizate către firme private. Inclusiv poliţia, școlile, sănătatea si mai ales ANAF-ul…”
    Nu am lucrat la stat şi nici nu voi lucra în această viaţă. Dar organizarea socială a unei societăţi umane pentru a trăi civilizat, presupune o organizare. Care poate fi făcută prin educaţie sau prin constrângere. Cum educaţia lasă de dorit, rămâne braţul legii care să mai impună ordinea. Citesc cu stupoare că se vrea ca braţul legii să fie “privat”! Mister Giurgea văd că îşi vede de munca ce ia fost trasată de stăpâni. Nea Giurgea bănuiesc că poţi face muuu, pe două tonalităţi, ca să te poată deosebi stăpânii de turmă. Sau eşti din ăia care fac ham-ham?! Dacă aş fi stăpânul matale, pentru acest articol, ţi-aş da o primă grasă. Sau ai şi luat-o deja?!