Analize și opinii

Între 2009 – 2018, până a plecat Kovesi și tartorul ei, România a trecut prin cea mai neagră perioadă de la Gheorghiu Dej încoace.

Hotărârea instanței de la Curtea de Apel București, prin care a decis ca inexistentă Hotărârea CNSU nr. 36/2020, care viza certificarea pandemiei în România declarată de OMS, precum și și inexistența Hotărârilor CNSU nr. 28 și 40 din 2021, în urma acțiunii în instanță depusă de studentul Adrian-Cristian Secu, demonstrează ceea ce spuneam: că magistrații din România – excepție cei colaboraționiști – s-au eliberat de frica față de sistem.
Între 2009 – 2018, până a plecat Kovesi și tartorul ei, România a trecut prin cea mai neagră perioadă de la Gheorghiu Dej încoace. Magistrații au fost supuși unei adevărate terori, interceptați, filați, șantajați cu informații despre viața intimă, mulți s-au trezit cu dosare făcute de procurori ai sistemului – unul a și murit în închisoare – pentru a da sentințele dorite de sistem.
Dosare și probe fabricate, delațiuni obținute sub amenințare. Ei bine, iată că magistrații onești, când nu mai simt sabia de-asupra capetelor, dau hotărâri potrivit conștiinței și jurământului făcut. Au curajul să iasă public și să exprime ce gândesc, transmițând un mesaj clar către clasa politică și către cei din instituțiile de forță că nu sunt dispuși la compromisuri mizere. Nu vor tolera întoarcerea vremurilor de tristă amintire. Bravo lor! Nu există democrație fără justiție. Este fundamentul ei.