Analize și opinii

Ingrid Mocanu: “Chiar mă întrebam când o să iasă și Rubio la smotoceală. A ieșit acum și el, gata!”

Chiar mă întrebam când o să iasă și Rubio la smotoceală. A ieșit acum și el, gata!
Ideea este asta: Trump și ai lui voiau oricum să le dea peste bot sorosiștilor de la UE, cu libertatea de exprimare și democrația, că i-au călcat în picioare pe republicani și rețeaua X a lui Musk în special.
Și ce au zis ai noștri, românache culți în cap? Ia să facem noi cumva să îi dăm muniție lui Trump and co. Cum? Anulăm niște alegeri ca șmecherii, fără probe, cu note secrete de la servicii.
Și când ăștia îi zic Ursulei că nu e democrație în UE și ea le zice că ei nu au făcut nimic dictatorial, ăia zic: “cum nu, păi nu ați anulat alegerile în România fără probe și ziceți că vreți să anulați și la alții?”
Practic, ai lor sunt atât de fraieri că “nici nu știu să fure”
Rubio: “Fac crize de furie specifice copiilor mici”
Secretarul de stat american Marco Rubio a fost întrebat azi, la CBS, cum comentează reacțiile furioase ale liderilor europeni la discursul vicepreședintelui J.D.Vance la Conferința de Securitate de la Munchen, iar răspunsul lui a fost bășcălios: și noi am fost criticați de europeni, dar nu am făcut crize de furie. Sintagma ”temper tantrums” folosită de Rubio este folosită în literatura de specialitate pentru a descrie tantrumul, crizele de furie pe care le fac copiii cu vîrste reduse, de pînă la 4-5 ani, implicînd țipete, plînsete, tăvălit pe jos ori distrus jucării. Genul de comportament care induce în popor eticeta de copil răzgîiat, răsfățat excesiv.
„Cred că dacă cineva este supărat pe discursul său, nu trebuie să fie de acord cu el” a spus Rubio despre discursul lui Vance. ”Dar poate tocmai această supărare îi întărește punctul de vedere. Cred că a fost de fapt un discurs istoric, indiferent dacă sunteți sau nu de acord cu el. Cred că argumentele valide pe care le prezintă Europei sunt că noi suntem îngrijorați că adevăratele valori pe care le împărtășim, valorile care ne unesc cu Europa sunt lucruri precum libertatea de exprimare și democrația și istoria noastră comună în câștigarea a două războaie mondiale și înfrângerea comunismului sovietic și altele asemenea.
Acestea sunt valorile pe care le-am împărtășit în comun. În timpul Războiului Rece, am luptat împotriva cenzurii, opresiunii și așa mai departe. Nu le putem spune noi cum să își conducă țările. Pur și simplu și-a exprimat într-un discurs punctul de vedere, pe care o mulțime de oameni, sincer, îl împărtășesc. Cred că în acel discurs a spus multe lucruri care trebuiau spuse. Și sincer, nu știu de ce ar fi cineva supărat pe asta. Nu trebuie să fii de acord cu discursul cuiva. Se întâmplă să fiu de acord cu o mare parte din ceea ce a spus, dar nu trebuie să fii de acord cu discursul cuiva pentru a aprecia cel puțin faptul că are dreptul să îl spună și ar trebui să îl asculți și să vezi dacă acele critici sunt valide. Vă asigur, Statele Unite au fost criticate în multe ocazii de mulți lideri din Europa și nu facem crize de furie (temper tantrums n.n.) din cauza asta”.