Analize și opinii

Ingrid Mocanu: „Ambasadele, UE, Comisia, MCV-ul, tac toți chitic… acum nu mai este despre independența justiției?”

„Florin Cîțu despre decizia Tribunalului de a respinge cererea de redeschidere a dosarului 10 August: I-am cerut ministrului Justiției să vină rapid cu soluții ca vinovații să plătească / Sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri/I-am spus să vedem ce se mai poate face, dacă se mai poate face ceva. O să aibă o discuție și cu doamna procuror general/Am discutat ieri cu ministrul Justiției și vom merge înainte. Să vedem, mai sunt căi. Cu siguranță, în continuare încercăm să rezolvăm problema” – interviu pe g4media.
Mai mult, un partid aflat la guvernare dă un comunicat pe pagina sa oficială… nu mai vorbim despre diverși oficiali și parlamentari (Ungureanu, Rareș Bogdan, etc).
Cum este posibil așa ceva? Premierul declară că o să vorbească cu ministrul justiției să vorbească cu procurorul general și să găsească ”căi” pentru a se da o anumită soluție într-un dosar (al instanței și al DIICOT). Pentru că, ȘTIU EI, desigur, că ACEA SOLUȚIE este cea bună/corectă/legală.
Ambasadele, UE, Comisia, MCV-ul, tac toți chitic… acum nu mai este despre independența ”justiției”? Despre cea a parchetelor nu mai întreb. Despre trafic de influență la procurorul general, nici atât.
Cum ar fi fost să declare public un premier PSD și partidul pe pagina sa oficială că i se cere unui ministru PSD al justiției să găsească ”căi” pentru invalidarea unei soluții definitive a unei instanțe și să se ia legătura cu procurorul general pentru a se invalida (de exemplu) hotărârea de condamnare a lui Dragnea sau a oricărui pesedist (tot hotărâre penală era)? Cum ar fi ieșit ei toți cu mânuțe galbene pentru justiție, cum se tăvălea Europa și ”ambasadele”!?
Asta e țara noastră? Cum să tolerezi un dublu standard în exact același stat de drept(ți)?

LE -Felicitări secției de judecători a CSM pentru reacția promptă (poate o desființați și pe asta)