Analize și opinii

În politică toate au preţ. De ce îl susțin Germania și SUA pe Băsescu?

Care este interesul german si american in sustinerea presedintelui suspendat, Traian Băsescu, în pofida voinţei românilor exprimată copleşitor la vot (voinţă de care cel puţin americanii nu par să ţină cont)?

1. Interesul german: Dupa dezastrul de la Fukusima -Japonia, Germania anunta un program pe 10 ani pentru renuntarea la centralele nucleare (Atentie mare, Verzii germani au participare in parlament si sunt utili PPE la guvernare). In ultima saptamana au aparut diverse informatii potrivit cărora Germania anunta un sprijin dat Romaniei in constructia de centrale nucleare. Daca ne gandim ca astazi cu 2 reactoare Romania exporta energie electrica rezulta clar dorinta Germaniei de a muta energia nucleara din Germania in Romania. Oare cine a negociat un astfel de plan “ideal” pentru Romania ?
Atentie totodata la ce a aparut la Fukusima: fluturi mutanti!
Practic s-a pus la bataie terenul Romaniei si de ce nu sanatatea viitoarelor generatii. Ce nu e bun pentru Germania e bun pentru România.
Concluzie: Cine este oare garantul viiitorului ecologic, verde german !!!!

2. Interesul american

Probabil in acelasi proiect era nevoie de securizarea zonei si atunci au aparut americanii cu scutul antiracheta, dar nu numai . Pentru protectia zonei era nevoie si de avioane F16 si atunci rezulta si interesul vanzarii de armament .
Practic americanii securizand zona vor controla militar centralele nucleare, dar atentie au si alt scop si anume controlul energetic al Europei dupa construirea acestor centarle. Practic in contrapartida la rusi care controleaza Europa prin gaze, americanii vor controla prin curent electric
Din nou cineva a garantat acest plan. Oare cine?

3. Interesul privat

Aici apare interventia privata la Rosia Montana de fapt grupul Soros, care cunoscand acest plan dorea sa controleze economic. Practic nu ii interesa aurul de la Rosia Montana ci minereurile de uraniu si altele din zona, uraniu necesar acestor centrale nucleare. Practic zona privata devenea furnizor principal acestui proiect.
Oare cine s-a implicat in aprobarea si demararea proiectului Rosia Montana? .

Pentru a nu se deconspira planul s-a inceput mai intai cu Rosia Montana pentru securizarea uraniului, apoi construirea bazelor de la Deveselu si apoi cumpararea de avioane si la sfarsit anuntul de construire de centrale nucleare, pe bani germani si americani.

Romania fiind la marginea Europei si avand lantul Carpatic era asezarea ideala pentru aceste centrale, din punctul lor de vedere ,dar pentru noi care stim ca este o zona cu grad inalt seismic nu cred ca ne da un confort deosebit. Practic Europa
devine verde datorita Romaniei.
Oare cine stie toate aceste acorduri si cine a acceptat si cu ce pret a acceptat. Aici se vede de ce se accepta orice derapaj democratic in Romania si cine este cel sustinut si ales sa ne conduca si de ce !!!

Cred ca este un rationament corect si demonstrat prin ceea ce se intampla in ultimul an si mai ales in ultimele luni in România!

Ce scrie agenţia Agerpres, preluată de revista Capital

“Guvernul german intenţionează să sprijine construirea de centrale nucleare în ţări străine prin intermediul unor garanţii financiare, unul din statele vizate fiind România, relatează, joi, Deutsche Welle pe pagina sa de internet.

Totuşi, activiştii de mediu spun că planul contravine promisiunilor Germaniei de a renunţa la orice formă de energie nucleară şi că Berlinul nu ia în considerare toate riscurile, printre care şi acela că reactoarele a căror construcţie este plănuită în România vor fi situate într-o zonă cu risc seismic.

Dezastrul de la Fukushima care a urmat cutremului şi valului tsunami ce au lovit Japonia în martie 2011 a transmis unde de şoc în întreaga lume. În Germania, au avut loc proteste publice masive împotriva energiei nucleare, fapt ce a determinat guvernul să-şi schimbe radical politica energetică şi să promită să renunţe total la energia nucleară până în 2022″.

Vasile Stansursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Se prea poate sa fie adevarat tot ce scrie acolo, ceea ce nu face insa decat sa ma duca cu gandul la faptul ca, daca toate acestea sunt reale, nu facem decat sa continuam seria de mari afaceri incepute din 1990 pana in prezent. Nu le enumar acum, ca sunt cunoscute. Sub scutul bonomului tatuc Iliescu, si-au facut toti FSN-PDSR-PSD etc mendrele15 ani de zile, intermezzo-ul Constantinescu nu a contat in ecuatia asta! Si din 2004 incoace dicteaza probabil mai mult Basescu&Co (te mai miri la ce bani sunt acolo, ca Nastase ar fi avut chiar motive sa se sinucida, la ce a pierdut nedevenind presedinte?!… Ma mir doar ca a facut-o acum si nu atunci…). Intrebarea este insa alta astazi: CREDETI CA DACA AR VENI LA PUTERE ALTII (oricine, de la Vadim sau DD pana la Ponta-Antonescu-etc), brusc ei ar deveni Feti-Frumosi pe cai balani care mananca jaratec si s-ar opune d-nei Merkel, lui Obama si lui Soros, asa, din patriotism si dragoste de tara? :) Si daca raspunsul e nu, permiteti-mi urmatoarea fireasca intrebare: DE CE NAIBA S-AU CHELTUIT 22 MILIOANE DE EURO pentru un referendum care la urma s-a ales cu rahatul facut praf, situatia e aceeasi ca inainte, doar ca noi ca tara suntem acum vazuti in afara ca un fel de lume a treia in interiorul UE, care nu mai respecta nicio lege…?! Nu zic ca asa e, ci CUM SUNTEM PERCEPUTI. Sincer, a meritat?… In ce priveste cine ce fura si cu ce obladuiri externe, asta e o dicutie ce merita purtata, dar care n-are nicio legatura cu referendumul si nu se rezolva miraculos nici macar prin eventuala inlaturare a lui Basescu.