Raportul anual al comitetului privind eutanasia în Olanda indică faptul că 6.585 de pacienți au fost eutanasiați în 2017, în creștere cu 8% față de anul 2016, informează website-ul de știri olandez DutchNL.
De altfel, numărul pacienților omorâți prin acest procedeu a fost în creștere de la an la an, după cum relevă graficul de mai jos pus la dispoziție de dr. Alex Schadenberg, director al Coaliției pentru Prevenirea Eutanasiei.
A sporit de asemenea numărul pacienților cu demență sau boli psihice care au fost eutanasiați: 169, respectiv 83.
Un alt studiu indică numeroase abuzuri de lege: doar în 2015, numărul total al morților prin sinucidere asistată sau eutanasiere ar fi fost mai mare cu 1693 (23%) față de cele 5561 oficial declarate.
DutchNL indică 12 cazuri de eutanasiere „discutabilă” în 2017, considerate de comitetul de monitorizare ca neglijente sau „fără solicitarea unei a doua opinii independente”.
Însă același Alex Schadenberg acuză că este vorba de fapt despre eutanasiere fără consimțământ și că aceste cazuri ar fi fost, în 2015, în număr de 431.
Aceste diferențe provin, explică Schadenberg, din deficiențe ale prevederilor legale privind eutanasia și sinuciderea asistată (diferența între cele 2 forme de terminare a vieții este minimă, în practică). Acestea prevăd un sistem de auto-raportare voluntară din partea medicului care administrează injecția/medicamentul letal, fără vreun control suplimentar.
În ianuarie 2017, un comitet medical a decis că moartea unei femei cu demență senilă, eutanasiată fără voia ei, a fost un act „de bună credință”.
Pe 1 ianuarie 2018, Berna van Baarsen, bioetician și membră a comisiilor de aprobare a cazurilor de eutanasiere, a demisionat din funcție din cauza modificărilor aduse legii, care permit acum eutanasierea pacienților cu boli mintale.
„Mama mea a fost eutanasiată fără consimțământ”
Mărturia unei femei despre moartea mamei sale.
Sursa: Cine suntem
Pe langa cultura drogurilor, a perversiunilor sexuale anormale si a ideologiei de gen, acesti degenerati de olandezi au mai adoptat una, si anume “cultura mortii”. Si cand te gandesti ca acesti batavi ne dau noua, romanilor, lectii de moralitate si civilizatie!
Viata este cel mai pretios Dar. Modul in care intelegem sa traim viata difera de la tara la tara, de la o civilizatie la alta, functie de traditii, sistem de valori morale, sisteme politice, economice, sociale. Fiecare tara alege sa isi rezolve problemele in acord cu propriile aspiratii.
Cat despre “cultura mortii”, despre necrofilie!!!…in op. pers. expresia necrozei unei civilizatii, extrema suferinta.
Fie numai la ei acolo.