Analize și opinii

In momente de criza avem nevoie de oameni profesionisti si responsabili

Este clar pentru toata lumea ca actuala clasa politica (de peste 20 de ani, cam cu aceleasi nume in pozitii de decizie) a intrat in faliment. Daca ar fi sa vorbesc in termeni specifici profesiei mele de avocat, trebuie sa spun ca “se impune declansarea, in regim de urgenta, a procedurii de lichidare”.

Este evident ca in momentul de fata dictatura non valorilor a pus stapanire pe aceasta tara, ca nu exista un sistem meritocratic care sa te lase sa reusesti avand la baza ceea ce ai invatat, “ce ai in cap” cum imi spunea tot timpul bunica mea, ci multi, mult prea multi, sunt cocotati sau se cocoata in tot felul de functii importante din acest stat datorita jocurilor de culise si a grupurilor mafiote care sunt cancerul societatii romanesti, ca sistemul de invatamant este asa cum este, ca peste tot unde intorci privirea vezi asa zise modele pe care, nici in ruptul capului, nu le doresti sa fie model pentru copilul tau, ca daca nu esti de acord cu sistemul atunci “te infundam noi, iti aratam noi tie” etc etc.

Criza economica nu se rezolva si nu se va rezolva prin declaratii populise, prin decizii irationale care nu au nicio legatura cu realitatea economico-sociala actuala, cu prioritatile economico-strategice pe care ar trebui sa le aiba acum acest guvern.

Criza economica va fi rezolvata de un singur lucru: INCREDERE, incredere pe care Romania trebuie sa o prezinte investitorilor straini si romani, incredere in sistemul bancar, incredere ca guvernantii si Palamentul nu schimba legea de la o zi la alta ci ca vor intelege odata pentru totdeauna ca in mediul de afaceri este nevoie de stabilitate si predictibilitate legislativa, incredere ca nu ai la varful clasei politice papusari, pampalai si oameni total iresponsabili si slab profesionisti care nu stiu decat sa se ascunda dupa vorbe si declaratii care mai de care demne de persoane care trebuiesc internate la un anumit spital decat sa fie in pozitii de decizie in aceasta tara, oameni asa zis de stat care practic nu au curajul sa demonstreze, prin fapte, ca au responsabilitatea sa propuna, sa promoveze si sa isi asume masuri care pot fi nepopulare pe termen scurt dar care sunt oxigen pentru economie, care pot sa stopeze criza economica care se transforma in criza sociala.

Daca se continua asa, incepand cu toamna acestui an, Romania va prezenta risc ridicat si poate intra in incapacitate de plata, in faliment, asa cum s-a intamplat cu alte tari din Europa….si atunci sa ii vad pe toti acesti asa zis oameni de stat pe unde vor scoate camasa si ce scuze penibile vor mai gasi cand nici acum in ceasul al 12-lea nu se trezesc si continua cu acelasi circ ieftin dambovitean.

Si mai cred ca si criza morala in care Romania a fost tarata se rezolva tot de si prin INCREDERE. Incredere ca in aceasta tara poti sa iti intemeiezi o familie si te poti realiza profesional pentru si prin ceea ce esti tu NU a cui pila esti, ce grup de interese reprezinti sau cum te cheama. Oare pana cand??? Oare chiar nu mai e nimic de facut? Nu credeti ca timpul actiunii a sosit?!

Ana Birchall
sursa: standard.money.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Vom avea incredere cand va muri generatia parintilor nostri si odata cu ei toti acesti corupti daca vom supravietui pana atunci

  • Cu partidul nostru(PSD)-n frunte,
    Vom avea victorii multe !
    Stimata Doamna Birchall,daca Romania este azi unde este,acest lucru se datoreaza in mare parte partidului unde platiti Dvs. cotizatia si in special Dlui Iliescu care nu a stiut cand sa faca terapia de soc si pe care trebuie s-o facem acum.Romania este la fel ca un individ care in copilarie a fost indopat de parinti cu antibiotice ca sa nu faca pojar si l-a apucat pojarul l-a 20 de ani.Acum, la 20 de ani,simptomele si traamentul vor fi mai dure iar Romania va iesi din criza mai tarziu si mult mai slabita. Si acum veniti voi,PSD-istii si ne dati lectii de morala ! Pai parintele mafiotilor Hrebenciuc si cu parintele coruptilor Nastase din ce partid (de fete mari) fac parte? Te bagasi si matale in seama, asa, de una singura !Daca taceai, filozoafa ramaneai ! Aferim !
    http://www.youtube.com/watch?v=MWaWsPxnpIo&NR=1