Analize și opinii

În landul german Bavaria, guvernul a stabilit ca în/pe clădirile guvernamentale să fie aşezate cruci ca semn al identităţii creştine

Primul ministru al landului Bavaria, Markus Söder, a stabilit ca în toate clădirile de stat ale landului sud-german să fie amplasate cruci.Söder a caracterizat acțiunea drept o „recunoaștere a identității bavareze”.

Proaspătul premier bavarez a imprimat identitatea creștină pe clădirile guvernamentale ca una dintre primele acțiuni de când a preluat această funcție, scrie Deutsche Welle.

Markus Söder a anunțat marți că începând cu data de 1 iunie vor fi atârnate cruci în toate clădirile publice din Bavaria.

Un angajament clar față de identitatea noastră bavareză și de valorile creștine. Astăzi am decis în Cabinet ca începând cu 1 iunie în fiecare instituție de stat să fie așezată o cruce. Imediat după întâlnire am așezat o cruce la intrarea în Cancelaria de stat”, a scris pe contul său de Twitter premierul Markus Söder.

Bavaria este un stat majoritar creștin. În 2016, 50,5% din populația landului s-a descris ca fiind romano-catolică, iar 18% dintre cei chestionați s-au declarat protestanți.

Bavaria a impus deja obligativitatea amplasării Crucilor în școlile publice și în sălile de judecată. Noua regulă nu va fi însă aplicată clădirilor guvernamentale municipale și federale.

Sursa: Solidaritatea europeana, preluare dupa Basilica.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Intre simboluri: Cruce, Stea, Semiluna…vezi pilda talharului de pe cruce.

    Raspunsul lui Iisus: “Adevarat zic tie, astazi esti cu mine-n Rai!”

    Niciodata nu-i prea tarziu pentru…apocalipsa, adica pentru revelatie. Daca ne-amintim ce se intampla in Bavaria, prin Jurasic, de data recenta, prin Antarctica, prin M 51, pe Marte, pe Luna, etc. “Precum in Cer asa si pe Pamant”, ajungem la concluzia ca nimic nu este nou sub soare, istoria se repeta.