Analize și opinii

Ilie Șerbănescu: ”Românii au pierdut proprietatea asupra țării (foste a lor), ajungând chiriași pe pământurile lor strămoșești!”

Privind lucrurile în cheia capitalistă, căci acum cu toții suntem în capitalism, România, devenită capitalistă, este acceptată ca aliat de organizația euroatlantică, formată evident din țări capitaliste, în frunte cu SUA, cea mai capitalistă dintre toate.

ilie-serbanescu-invitatul-diminetii

Noul președinte al Americii, vechi om de afaceri capitaliste, vine să întărească regulile capitaliste de activitate și conviețuire: cine vrea să fie apărat de către SUA, să plătească! Mai precis, să aloce suficiente resurse bugetare pentru apărare (probabil, deși nu este bine precizat, să le și convertească în achiziții de echipament militar american)! Nimic mai legitim și mai firesc!

În capitalism, o firmă de pază asigură securitatea alteia care nu este de pază contra cost, la bucată sau prin abonament. Și ea, România, dacă nu se poate apăra singură și vrea să fie apărată de altcineva trebuie să plătească! Păi, de cine să fie apărată?! De Rusia! De ce de Rusia?! Pentru că așa ne arată experiențe istorice și indicii barometrice ale vremurilor noastre. Ar mai fi altcineva decât Rusia? Or mai fi și alții, dar cum naiba se face că toți sunt aliați! Căci nu putem delira cumva că ne punem scut la Deveselu pentru a ne apăra de rachetele iraniene și nord-coreene! Oricum, este dreptul României capitaliste de a stabili că, din considerente pe care este treaba ei să le indice, trebuie să se apere de Rusia. Și este evident dreptul Rusiei capitaliste de a spune public dacă îi place sau nu acest lucru și să ia, în consecință, măsurile pe care le crede de cuviință!

Problema este că, având în vedere cum se derulează lucrurile în România, de altfel în cel mai minunat mod capitalist cu putință și cu o viteză istorică amețitoare, nu prea mai este ceva românesc de apărat în România, totul trecând în mâna străinilor. Nu cred că se gândește efectiv cineva la români în sine, ci la proprietățile de pe teritoriul actualmente al României. Căci românii tot pleacă de aici, dacă nu mai au proprietăți prin aceste locuri! Este de înțeles de cine, deci, să apărăm România: de Rusia! Dar nu mai este evident ce anume apără România de Rusia! Este clar de cine ne păzim, dar nu este clar ce păzim!

Dacă „expansionista“ Rusie ar râvni la economia din România sau ar atenta la România, n-ar mai avea ce să ia de la români. Nu românilor ar urma să le smulgă din mână bogățiile, întrucât au făcut-o alții deja: rușii ar trebui să ia petrolul și gazele românești de la austrieci, explorările off-shore de gaze de la americani, distribuțiile de energie de la nemți, francezi și italieni, băncile de la austrieci și greci, industria auto de la francezi și americani, industria de componente auto de la nemți, pământurile agricole și pădurile de la unguri, italieni, danezi, suedezi și arabi… De la români n-ar mai fi cam nimic de luat. Doar datorii și o administrație proastă, asemănătoare cu cea rusească!

Și, privind iarăși lucrurile prin prisma ecuației capitaliste, putem înălța în slăvi altruismul de tip necapitalist al românilor de a plăti ei pentru paza bunurilor altora, dar rămâne oarecum de neînțeles poziția americanilor care fac parteneriat în problemă cu sponsorii, în loc să-l deruleze cu proprietarii înșiși ai bunurilor pe care urmează să le apere. Adică, oricum nu cu românii care au pierdut proprietatea asupra țării (foste a lor), ajungând chiriași pe pământurile lor strămoșești. Dar, evident, obrazul subțire cu sponsorizare se ține!

Cred că la Moscova se râde deja cu gura până la urechi. Și să vrea, prin absurd ca presupunere, să înapoieze cumva tezaurul, ar fi de ajuns să nu se grăbească prea tare pentru a nu mai avea nici măcar cui s-o facă. După cum se derulează lucrurile cu avutul românesc din România și cu migrația românilor în străinătate, națiunea și țara românească vor dispărea în curând!

Autor: Ilie Șerbănescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Fix ca-n LANTUL SLABICIUNILOR
    “…Nimic nu refuzam-madam PISCUPESCU lu’ madam Dascalescu,madam Sachelarascu lu’ madam Piscupescu, madam Iconomescu lu’ madam Sachelarescu, madam Diaconescu lu’ madam Iconomescu, madam Preotescu lu’ madam Diaconescu, d-ra Popescu lu’ madam Preotescu, eu d-rei Popescu, si mie amicul Costica Ionescu… Alerg…”

    Detinea Caragiale informatii cf carora, rabinul YOSEF TZVI afirma ca evreii au finantat revolutia rusa, fiind comunistii care au ucis apoi 20 milioane de rusi, ca au fondat NKVD, KGB-uri, iar Hitler a vrut sa preintampine asa ceva in Germania, cum Wagner e si in ziua de azi interzis sa i se cante operele pt ca “era antisemit”. Ceva nou sub Soare? Tot domnia sa ne indemna ” Sa ne cunoastem istoria, pt a nu-i repeta greselile”!
    informeaza pe net iubitori de adevar, cercetatori de buna credinta!

  • Din orice perspectiva am privi, tot Adevarul ne va elibera, si abia astept momentul istoric, in care liderii marcanti, alesi ai lumii, vor dezvalui adevarul in leg. cu ev. vietii pe Terra, simplu, firesc, cu deschidere, armonios, iar semnificatia Zidului Plangerii sa fie inteleasa, perceputa in adevaratul sens al invataturii sacre, ancestrale, redefinita: Zidul Fericirii, fericirea ca stare originala din creatia divina, cheia si esenta intelepciunii vietii vesnice, omul nou, bun, bland, cristalin-poporul ales, de oriunde s-ar afla. Moment de rascruce, crucial, planetar, cosmic.

Abonează-te la newsletter