Analize și opinii

Ilie Șerbănescu: ”Deresponsabilizarea socială a angajatorului – cel mai mare câştig colonial al capitalului străin!”

De la aşa-numita „privatizare” a Petrom – de fapt o pestilenţială transferare către un alt stat a proprietăţii resurselor de petrol şi gaze lăsate de Dumnezeu românilor –, care a inaugurat o pagină sinistră în istoria ţării, de desfiinţare a economiei naţionale, de disoluţie şi dezmembrare a statului, de transformare a României într-o colonie la periferia Europei, n-a mai existat o altă măsură care s-o echivaleze pe aceasta în semnificaţii şi implicaţii până ce, în haosul probabil special creat în aceste luni de vară 2017, guvernul zis al României a hotărât să arunce în cârca angajatului întreaga sarcină a contribuţiilor sociale, respectiv pentru pensii, sănătate şi şomaj.



În înfruntarea istorică dintre muncă şi capital, specifică tuturor veacurilor de capitalism, transferul plăţii contribuţiilor sociale total în sarcina angajatului marchează întoarcerea la capitalismul primitiv şi aruncarea la gunoi a vălului „modern” de minciuni privitoare la „parteneriatul social” între muncă şi capital pentru prosperitatea generală. Capitalul câştigă astfel decuplarea fără echivocuri de orice responsabilitate socială, decuplare prin care angajatorul devine vătaful cu cravaşă în mână şi angajatul salahorul cu căciula în mână, iar statul dispare pur şi simplu în decor.

În istoria colonialismului – cu care capitalismul se încăpăţânează morţiş să se asocieze, ultima invenţie fiind „colonialismul colectiv” al imperiului UE –, această deresponsabilizare socială totală a capitalului pecetluieşte matricea colonială pură în relaţiile dintre muncă şi capital şi dintre colonii şi statele-stăpân.

Fără corespondent în UE, transferul integral al contribuţiilor sociale în seama angajatului este un experiment. Un experiment dramatic, nu întâmplător iniţiat într-una din coloniile imperiului UE. Şi anume în cea mai batjocorită dintre acestea, dar unde, să fie clar, stăpânii de la Bruxelles dispun de colaboraţionismul intern al celor mai activi „internaţionalişti” fără neam şi fără ţară.

Să nu ne facem a uita că experimentul a mai fost încercat în urmă cu numai câteva luni, în mod cu totul şi cu totul semnificativ pe vremea guvernului zis tehnocrat Cioloş, alcătuit din tehnocraţi aduşi direct de la Bruxelles în frunte cu prim-ministrul. Atunci, din nu se ştie ce motive, guvernul Cioloş a dat un pas înapoi şi a lăsat responsabilitatea iniţiativei chipurile în seama secretarului de stat Biriş, folosit pe post de ţap ispăşitor, acesta dându-şi demisia. Iată ce spuneam chiar în Cotidianul despre respectivul experiment într-un articol intitulat sugestiv „Când soarta cobailor nu-i interesează pe stăpâni”: „Din demersul aparent abandonat deocamdată, dar de fapt doar amânat, capitalul străin s-ar fi ales cu beneficii imense. Decuplarea completă a angajatorului de sistemul de pensii ar fi însemnat nu numai degrevarea de orice responsabilitate economică şi socială a capitalului străin în ţara-gazdă, dar şi dobândirea de către acesta a unui statut fără egal şi fără corespondenţă în Europa, statut ce este probabil vizat a fi extins în Europa! Ceea ce şi constituia miza experimentului, ce va fi fără îndoială reîncercat!” şi nu au trecut decât câteva luni şi încercarea a fost urgent repetată. De data aceasta cu reuşită! În locul unui „reformator” de la Bruxelles s-a găsit „reformatorul” Dragnea de la Teleorman! Şi, în loc să crească după cum ne promite teleormăneanul, salariile nete vor scădea, în ciuda faptului că statul, pentru a nu se produce această scădere, acceptă să preia povara, reducând şi sarcina contribuţiilor sociale (de la 39% la 35%) şi nivelul impozitului pe venit (de la 16% la 10%). Numai că, pentru a nu se produce scăderea, angajatorii privaţi ar trebui să mărească salariul brut cu peste 22%. Or, statul nu poate obliga angajatorii privaţi să crească salariile brute, ca în sectorul public. Şi, cu cât salariile brute la privat vor creşte cu mai puţin de 22%, cu atât salariile nete ale angajaţilor vor scădea, în ciuda compensărilor indirecte de la stat. Angajatorii privaţi şi înainte de toate capitalul străin vor băga în buzunar noul cadou făcut de statul român pe seama noastră a tuturor. Am mai spus-o o dată tot în Cotidianul: dacă dl Dragnea n-ar exista, stăpânul străin al ţării ar trebui să-l inventeze!

Autor: Ilie Șerbănescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • MODUS OPERANDI privind EXTERNALIZAREA PROFITULUI, BENEFICIILOR care se cuvin in fapt si in drept TARII, inginerie fiscal-financiar-bancara de care BNR NU ESTE STRAINA. EXPERIMENT DE BRUXXX… neviabil, nesustenabil, artificial, hidos, truc de inversiune demonica.

  • Fara crestere economica bazata pe INVESTITII, orice demers social protectionist este sortit esecului, mai grav, colapsului, falimentului, atata vreme cat modalitatea de implementarea in speta se fondeaza pe IMPRUMUT/ MEGAIMPRUMUT/EXTRA/SUPRAIMPRUMUT – generator de SUPRAINDATORARE, mecanism intretinut, dirijat, controlat, atent monitorizat prin BNR & CO…
    Cresterea economica realizata din consum nu tine loc de caramida la BVC consolidat de stat, bunastare, prosperitate, din orice unghi am privi si oricate analize, experimente s-ar face. Consum energetic inutil, pierdere de timp…sau tragere de timp, lungit pelteaua. De bun augur faptul ca, in sfarsit si din fericire, s-a procedat la corectia modului mefisto-para-psiho-sofistikat de calcul al pensiilor, salariilor, indemnizatiilor, rentelor viagere…apropos, “sporul de doktorat plagiat” tot din imprumut de sute mil. euro/zi se asigura?! …daca-i asa, e fff grav, impovarator pt. puterea actuala a statului, cifozat cr in puseu acut. Aceasta corectie – caz scoala se cerea in mod imperativ, si daca a fost posibila inseamna ca, in continuare s-a dat liber la corectii, instaurarea normelor morale, sansa noastra de revigorare, amintindu-ne ca, daca nu ne revenim, in fire, spiritual, economic, dat fiind contextul geopolitic, strategic, cosmic, de data asta luam foc, tinand cont ca data trecuta a fost cu apa, cu potop! Schimbarea benefica, obiectiva, pragmatica, constienta, pasnica, de atitudine, ne ajuta sa trecem la urmatorul nivel, cu bine, luminos si frumos! “Frumusetea salveaza lumea!”

  • asta tine de un soi de psihoterapie in vederea asigurarii climatului favorabil aferent urmatoarei perioade istorice, cosmice; adaptare, aclimatizare cu noile energii de transfer, in prima faza de iesire din captivitate planetara.Lex univesalis!

  • Imperialistii Occidentului, nelegiuit capitalist: UE, SUA, NATO, FMI (Oculta iudeo-masonică) vor cu orice preț îndobitocirea omului, controlul total și puterea globală pentru a submina și distruge națiunea, cultura, familia, religia, tradiția popoarelor și a forma o babilonie globală anticristică, antiumana : Noua Ordine Mondiala antihristica !!!

  • Imperialistii Occidentului au fost interesati de petrolul nostru, in speta OMV = PERLA COROANEI, “impartit rafinariile” pe grupe de interese astfel incat sa nu se supere nimeni, cu exceptia poporului lovit in nivelul de trai si in secretia de melatonina, “negociere avantajoasa” din pdv ec ce ne-a condus la marginea prapastiei de unde prin “Casa de productie PSAL”, prosperitatea poporului, proiectul de tara, au ajuns pe fundul prapastiei, supervizate de Consiliul Concurentei, ANRE si alte Autoritati abilitate cu monitorizarea pe fundul prapastiei, coada clasamentului european din pdv al standardului de viata, sfantul si binecuvantatul nivel de trai al poporului supravietuitor – incadram tot la “caz – scoala, asa nu se face!”, cu mentiunea ca lumea buna se retrage prin locatiile exotice, indepartate, state cu care nu s-au ratificat acorduri de extradare. “Am venit, vazut, mituit, corupt, traficat, evazionat, profitat, eludat, plecat-ne extradat”, caz – scoala!
    Babilonia globala anticristica…tot caz – scoala?!