Analize și opinii

Hervé Juvin: ”Zidul de Vest nu a căzut! Un manifest pentru o Europă Liberă”

Prefață la cartea lui Hervé Juvin ”Zidul de Vest nu a căzut”, apărută la Universitatea Populară în 2017.Economist, scriitor, eseist și consultant internațional,  Hervé Juvin reprezintă una dintre figurile de vârf ale gândirii franceze din ultimele decenii. Cărțile, articolele, conferințele și intervențiile lui televizate vădesc o conștiință de talie universală, o personalitate profund angajată în lupta de idei a curentului de gândire și de acțiune suveranist.

Fiind înzestrat cu o uimitoare erudiție, ce însumează cele mai diverse sfere ale cunoașterii,  având o pregătire profesională de economist de excepție, recunoscut la scară mondială, acumulând o uriașă experiență internațională (domnia sa a vizitat toate continentele în calitate de consultant, fiind contractat de către guverne, șefi de state sau mari companii), acest intelectual de calibru rămâne întâi de toate și dincolo de orice un mare patriot francez.

Lucrarea pe care o propunem cititorului este un manifest. Disecând cu meticulozitate de savant esența mondializării americanocentriste, căreia îi putem spune în egală măsură expansiunea globală a imperiului american, autorul scoate în vileag efectele de-a dreptul dezastruoase ale acestui nou tip de imperialism, fără precedent în istorie, care  în scurt timp pot deveni fatale pentru întreaga umanitate. Această agresiune globală atacă până la desființarea totală societățile, devenite ținte ale capitalismului financiar. Statele își pierd toate elementele suveranității: politică, militară, economică, culturală, spirituală, religioasă. O lume fără frontiere, în care principiul liberei circulații, devenit sacrosanct, se dovedește a fi exclusiv în avantajul marelui capital. Acesta, devenit nomad, transformă în nomazi mase enorme de oameni, care își părăsesc locurile natale din cauza războaielor, sărăciei, dar și a seducției irezistibile exercitate de imaginea virtuală a unui Vest fascinant.

În fața corporațiilor transnaționale – această caracatiță globală – statele, popoarele, organismele internaționale (ONU, NATO, UE, OSCE, OMC), partidele politice, mass-media dominantă s-au pomenit în stare de vasalitate, de subjugare, de colonizare și de umilire. Dreptul american se extinde la scară globală și devine unul obligatoriu, punitiv și discriminatoriu pentru toate țările lumii. Iar cine încearcă să se opună acestei dictaturi globale, este strivit, declarat inamic al interesului public și al binelui comun, marginalizat, ostracizat, redus la tăcere sau chiar asasinat. Și asta în funcție de rolul social al celui care îndrăznește să-și exprime dezacordul față de corporatocrație. Dacă ești șef de stat, riști să fii lichidat fizic sau cel puțin debarcat din funcție prin lovituri de stat, operate de cel puțin o sută de ani cu același pretext și potrivit aceluiași scenariu. Cuvintele cheie în acest gen de operațiuni sunt: dictatură, încălcarea drepturilor omului, urmate de o revoltă populară bine regizată sau de o intervenție armată a ”democratizatorilor” de peste ocean. Dacă ești persoană din mediul academic, scriitor, ziarist sau militant civic, în cel mai bun caz te pomenești înafara instituțiilor universitare, a platformelor publice, a presei.

Scot într-un alineat aparte o idee extrem de prețioasă, pe care Hervé Juvin o repetă în permanență. Critica noastră, îndreptată contra SUA, nu vizează poporul american. Așa cum poporul rus nu poartă nici o vină pentru crimele bolșevicilor, comise în Rusia și în restul lumii, tot astfel nici poporul american nu poartă nici o vină pentru faptele abominabile, pe care le comit globaliștii concentrați în special în America. Aș adăuga la cele spuse de către autor următoarele. Puterea de stat în SUA este uzurpată de către aceștia exact la fel cum a fost uzurpată de către bolșevici după lovitura de stat din 1917 în Rusia.

Cultura de masă reprezintă și ea un dispozitiv al acestei strategii de dominație totală. Hollywoodizarea, Mcdonaldizarea, americanizarea, uniformizarea societăților reprezintă cea mai gravă formă de colonizare – colonizarea axiologică, adică împilarea valorică, lichidarea tuturor formelor de cultură tradițională. Europa Occidentală este o colonie – iată o teză prezentă în lucrarea bunului nostru prieten francez, ce ar putea șoca în special cititorul din Estul ex-comunist al continentului nostru. Iar Franța nu e decât un vasal docil, care execută ”indicațiile prețioase” date fie direct de la Washington, fie prin intermediul valeților SUA de la Bruxelles, cuibăriți în structurile parazitare ale UE. ”Cum vine asta?”, – s-ar putea întreba unii. Oare Europa de Vest, Uniunea Europeană nu e ceea ce ne-am obișnuit să credem că este?  Iată că Hervé Juvin poate veni în ajutorul tuturor celor care vor să facă un salt intelectual pentru a depăși clișeele de interpretare a realității sau inerția de gândire.

Cine vrea să scape de ochelarii de cai, să facă efortul să citească această lucrare a lui Hervé Juvin. Iar cine știe franceza, să intre pe Youtube pentru a-i asculta discursurile și intervențiile la TV. În ziua de azi luciditatea, clarviziunea, perceperea adecvată a realităților au devenit un lux. Societatea de masă nu tolerează gândirea autonomă și spiritul critic. Pierderea capacității de a raționa coerent, de a urmări lanțul cauzalității, căderea iremediabilă în capcana unei gândiri fragmentare și contorsionate reprezintă o stare cvasigeneralizată. Și doar cei aleși, cei înzestrați cu voință și inteligență, cei preocupați profund de chestiuni ce vizează soarta propriei colectivități, culturi, biserici, continent și, în definitiv, a lumii pe care o vrea să dăinuie pe axa normalității și a moralității, vor face efortul de a studia această carte. Anume lor li se adresează Hervé Juvin. Anume pentru ei am decis să traducem și să publicăm acest volum.

Autor: Iurie Roșca

Sursa: Flux.md

 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Acesta este modelul “democratic si progresist” pe care papusarii Ocultei vrea sa-l impuna in toata Lumea, intr-o Noua Ordine Mondiala: elitele –adunate intr-un CLUB EXCLUSIVIST, in care se iau toate deciziile referitoare la soarta intregii Lumi, in care sa nu le lipseasca nimic si sa-l slujeasca pe Satan(masonii ii spun Arhitectul Suprem) , iar oamenii de rand —o masa uriasa si amorfa de sclavi pe plantatie, in conditii de Evul Mediu, batjocoriti,umiliti,vaccinati si incipati, fara drepturi si libertati si in final, omorati, ca sa se ajunga astfel la numarul de aprox 500 de millioane, in conformitate cu Protocoalele înțelepților Sionului.