Analize și opinii

„Haștagiști”, bitcoin și DIICOT

Multă lume s-a întrebat cum naiba de s-a apucat DIICOT-ul să investigheze finanţarea haştagiştilor via Bitcoin. Într-adevăr, în condiţiile în care nici dracu nu se-atinge de ei atunci când vor să arunce Guvernul în aer sau când hărţuiesc demnitari ai statului, e ciudat ca „instituţiile” să se autosesizeze aşa pe o banală chestie de „mardei”.



Ce-mi spune mie o păsărică: „jmecheria” e tocmai aici, la biştari! Cică banii pe pe care nen’tu Soros îi trimite pentru agitatori erau „impozitaţi” pe drum de oamenii „dă bine” care-i lăsau pe golani să-şi facă de cap. Un fel de taxă de protecţie sau, dacă vreţi, „dă prietenie sinceră”.

Aşadar, când trimitea moşu dă peste Ocean un meleon de cocari, jap venea „omu’ dă bine” şi le spunea tandru: „Ia bagă, bă, la firma dă făcut cocarde fo’ două sute dă mii dă caştoce”. Şi azi aşa, mâine pe dincolo, s-a cam mărit gaşca de trupeţi. Că deh, banu circulă nu doar „pă orizontală” ci, mai ales, „pă verticală”. Adicătelea, ia căpraru, da’ tre să haleşte şi gura lu’ generalu’.

Cum se cam mărise schema de personal, gujbeţii lu’ moşneagu’ s-au cam ofticat că nu prea le mai ajungeau fondurile pentru „parizel, ‘termediară şi alte alea”. Nen’tu era şi el în dilemă. Ce să facă? Să sară la gâtu’ lu’ tovarăşii nu mergea că în doi timpi şi trei mişcări îl îngropau ăştia în dovezi de „corupţionen”. Şi-abia aşteaptă Trumpică să-l frigă la burtică! Aşa că a micşorat finanţarea pe faţă şi a dezvoltat-o p-aia „pe din dos”. Mai un ban la sacoşă, mai un transfer prin BTC, mai un pachet ca pe vremea lu’ tovarăşu. Asta în timp ce „la oficial” finanţarea s-a dus ăleia de suflet.

Iniţial trupeţii au înghiţit găluşca, dar „dupe aceea” s-au strâns ei şi s-au gândit cum dracu „dă trăieşte ăştia fără bani dă la ăl bătrân”? Noroc cu un infiltrat care le-a spus toată tărăşenia. Şi, de îndată, supăraţi nevoie mare au băgat DIICOT-ul la înaintare. Dar nu vă bucuraţi! Asta e strict frecţie la un picior de lemn. Spectacolul a fost detonat controlat, doar ca să priceapă ‘ăl bătrân că nu e bine să te joci cu tac’su lu’ tovarăşu’ dracu.

Şi uite-aşa, fluxurile de finanţare s-au restabilit, impozitul aşişderea, iar toată lumea e fericită. Mai puţin gorniştii, care iar tre’ s-o dea pe parizel d-ăla penal. Da’ asta e viaţa: mai un (b)orcan, mai un bot, mai o chiftea. Greu, frate. Parcă tot pe vremea lu’ Ceauşescu era mai bine: îţi făcea ăla şi carte de muncă, îţi dădea şi casă şi de mâncat căcat mâncai doar două ore pe săptămână la şedinţa de partid. Nu ca acu când te scoate nen’tu Soros la -10 grade s-o strigi p-aia cu „mue pesede”. Şi tu te duci că un’ să te duci? Casă n-ai, carte de muncă n-ai ș.a.m.d.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: trenduri.blogspot.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Uauuuuuuuu!@

    Hazliu de tot Diaconu! Si ptiu ptiu sa nu fie de deochi.. scuzati da finalu are asa o fantezie de injuratura unguresca! (in materie de injuraturi .. ungurii sunt cei mai .. la ei injuratura e aproape o specie literara!)