Analize și opinii

Harta fraudelor în Guvernarea PDL. Elena Udrea a început să dea din casă

2013_08_12_vasile blaga 3_rszSupărată nevoie mare că a fost prinsă la mijloc din cauza matrapazlâcurilor fostului său soț, Dorin Cocoș, Elena Udrea a început să dea din casă și să ne confirme ceea ce știam deja: că guvernul PDL a fost cel mai corupt guvern pe care l-a avut această țară.

Ticăloșia pedeliștilor este cu atât mai mare încât au furat sute de milioane de euro într-un moment în care țara se împrumuta miliarde de la FMI, salariile bugetarilor erau tăiate iar pensiile impozitate suplimentar, toate pentru că „nu erau bani”.

Udrea a dat drumul la robinetul cu dezvăluiri. Momentan, debitul e mic, dar suficient cât să tragă un semnal de alarmă. Dacă acuzațiile aduse lui Blaga și Boc, despre faptul că aceștia știau de mânăriile Crinuței de la ANRP dar nu au luat vreo măsură, sau că au dat curs tuturor solicitărilor Cristinei Tăilă de la ANRMAP, solicitări care au dus la blocarea fondurilor europene, se adeveresc, atunci însăși Elena Udrea este pasibilă de închisoare. Dacă știa de toate aceste nereguli, de ce le-a discutat în guvern și cu conducerea PDL, și nu cu procurorii DNA? Dacă știa despre săvârșirea unei infracțiuni, dar n-a alertat autoritățile competente, atunci putem spune că doamna Udrea practic a perpetuat aceste infracțiuni și poate fi acuzată de tăinuire. Până la urmă, însă, de ce ar fi vrut Udrea să distrugă mafia de la ANRP, dacă acolo era buna ei prietenă Alina Bica, iar soțul ei de atunci încasa niște milioane bune de euro de pe urma restituirilor ilegale?

Să revenim însă la rețeaua devoalată din PDL. Portocalii sar acum ca arși prin studiourile de televiziune și aduc tot felul de acuze actualului guvern, când de fapt guvernarea lor ar putea fi acuzată pe dret de subminarea economiei naționale. Cristina Trăilă, cu o aroganță de nedescris critică guvernul Ponta, dar iată că am aflat despre ea că după ce a obținut control asupra tuturor dosarelor care urmau a fi urcate pe SEAP, procedura a ajuns să dureze de la 24-48 de ore, la câteva luni. De ce? Pentru că doamna Trăilă avea bine pus la punct un mecanism de șantaj, prin care îi obliga pe cei care doresc să nu mai stea cu proiectele blocate să semneze contracte de asistență cu firma de avocatuă la care lucra soțul său. Sună puțin a corupție și abuz în serviciu ce făcea doamna Trăilă la ANRMAP, ceea ce a de altfel a dus la suspendarea fondurilor europene, dar până acum procurorii par a fi surzi.

Pedeliștii încep să se mănânce între ei: Macovei cu Udrea, Udrea cu Blaga și Boc, toți acuză ilegalități comise în timpul guvernării lor și practic confirmă lucrurile de care îi acuza opoziția de atunci. În tot acest joc lipsește o piesă: DNA. Pe când primul dosar?

Autor: Marian Dumitrache

Sursa: Obiectiv.info

Abonează-te la newsletter