Analize și opinii

Haideți să ne crucim!

Deputatul liberal Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, depune o inițiativă legislativă pentru ca statul român să facă o donație de 3 milioane de euro pentru proiectul Memorialului Victimelor Comunismului din Washington. Inițiativa legislativă a fost semnată, printre alții, de prim-ministrul țării, Nicolae Ciucă, președinții celor două camere – Marcel Ciolacu (PSD – președintele Camerei Deputaților), Alina Gorghiu (PNL – președintele interimar al Senatului), liderul grupului parlamentar PSD – Alfred Simonis, vicepremierul Sorin Grindeanu. (digi24.ro)
Voi vă dați seama? Biden a băgat până acum 66 mld. USD în războiul din Ucraina și noi facem donație de 3 mil. EUR. Muzeele noastre le-am pus la punct. Bă` da` ăștia numai prostii au în cap. Nu vezi la ei vreo idee bună.
***
Din cei puțin peste 500 de mii de locuitori ai Lisabonei, aproape 300 de mii sunt imigranți, rezultatul final fiind că portughezii nu mai sunt fața capitalei în sine. Majoritate sunt veniți din Bangladesh, India și Magreb.
Globalizarea a golit Portugalia de forța de muncă, mulți tineri portughezi călătorind în alte părți ale Europei, unde munca este mai bine plătită. Prin urmare, mâna de lucru calificată a țării lipsește.
S-a pricopsit și Portugalia. Le-a plecat mâna de lucru calificată în țările dezvoltate europene și o să-i indunde africanii și asiaticii. Noi acum suntem puțin defazați. Acum de-abia plecăm în urmărirea lor. Ne-a plecat mână de lucru calificată și compensăm și noi cu sud-asiatici. Din ce în ce mai mulți. În zece ani îi prindem pe portughezi.
Încă n-a început foamea să facă ravagii în Africa. Vor veni cu zecile de milioane, după cum spun previziunile unor institute europene. 20 de mil. de africani sunt pregătiți de plecare către Europa. Trebuie să ne împăcăm cu ideea că înapoi la lumea din 2019, de dinaintea plandemiei, nu ne vom mai întoarce niciodată. Lumea se schimbă din temelii. În rău.