Analize și opinii

Guvernul … CÂŢ! Unde este masa de manevră #REZIST să strige “vrem autostrăzi, şcoli şi spitale”?!

Bilanţ dezastruos după 5 săptămâni de guvernare în favoarea multinaţionalelor!



Dacă nu a tăiat încă pensiile şi salariile bugetarilor, a depreciat moneda naţională, euro sărind de la 4,6 la 4,8 lei şi a obligat BNR să cheltuie din Rezerva Naţională peste 1 miliard de euro pentru a stopa urcarea euro la 5 lei!

A supraîndatorat România cu peste 10 miliarde lei, adică peste 2 miliarde euro într-o singură lună şi mai mult a anunţat un nou acord cu FMI de 20 miliarde euro, din care se vor plăti rachete Patriot şi avioane F16 pentru mai bine de jumătate de sumă!

De autostrăzi s-a “uitat”, bugetul Transporturilor a fost diminuat cu 25%, iar Câţ a declarat că “prioritară este siguranţa naţională”, ca atare a alocat 30% mai mult la SRI, SIE, SPP, tăind şi 5% de la Educaţie “educaţia nu e importantă” a mai spus Câţu.

S-a “uitat” de pensiile speciale, “avem nevoie de majoritate” pentru a trece Legea, deşi nu a fost nevoie de majoritate pentru a abroga prin ordonanţe de urgenţă OUG114 şi Legea Offshores care obliga corporaţiile să plătească taxe şi impozite pe profiturile uriaşe neimpozitate exportate în afară.

Guvernul Câţ s-a angajat faţă de partenerul “strategic” să achite “la termen cu prioritate maximă” 2% PIB către Guvernul SUA şi Guvernul Portugaliei pentru achiziţia de “fiare vechi”.

Apropos de pensiile speciale, nu se vor tăia pensiile din armată, servicii, magistratură, doar pensiile aviatorilor şi comandanţilor de navă (nu mai avem nave din păcate)!

S-a avut grijă de SRI, SIE şi DNA alocându-se fonduri uriaşe suplimentare, pentru ca Orban & Iohannis etc să nu aibă surpriza de a fi şantajaţi prn dosare.

Nimic-nimic de defrişarea masivă a pădurilor, başca Guvernul Câţ a scos la mezat Hidroelectrica, CFR, Tarom, Portul Constanţa etc deoarece a găsit investitori “strategici” şi că aşa sună “recomandările” experţilor mondiali de la FMI, BM şi BCE!

Mai mult, guvernul Câţ a anunţat că e gata proiectul de comasare a spitalelor şi şcolilor, desfiinţându-se dispensarele comunale şi şcolile din sate, precum noul plan de urbanizare prin care municipiile vor fi retrogradate în oraşe, oraşele în comune etc ca parte a masterplanului de regionalizare anunţat de Iohannis pentru anul 2020!

Autor: Alecsandra Ciută

Sursa: Alecsandra Ciută Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu