Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Voi formula acțiune în contencios administrativ pentru anularea acestei a n-șpea prelungiri a stării de alertă”

Starea de alertă se prelungește cu încă o lună. Ne-a anunțat președintele Iohannis, care a scăpat și o afirmație rasistă (încă una…).
De data asta, voi formula acțiune în contencios administrativ pentru anularea acestei a n-șpea prelungiri a stării de alertă, fără cerere de suspendare. În afară de motivațiile acțiunii din vara lui 2020 (și care, în mod bizar, au fost considerate 80% valide, cu toate că acțiunea s-a respins), se adaugă depășirea oricărei limite imaginabile a interpretării adjectivelor “temporar” și “proporțional” din art.53 din Constituție, care limitează restricțiile de drepturi și interzice anihilarea lor, precum și efectele dezastruoase în plan economic, social și psihologic generate de repetarea la infinit a acelorași măsuri și restricții, ca în Ziua cârtiței. Copiii noștri sunt nu numai blazați sau fără vlagă, sunt în pragul depresiei. Starea asta nu se mai poate continua, mai ales că s-a probat falsificarea datelor statistice, ba chiar faptul că minciuna strategică a pacienților de la ATI a fost clasificată ca secret de stat…
Voi cere, desigur, termen scurt. Dacă va fi sau nu judecată cererea pâna la a n+una stare de alertă rămâne să decidă instanța.
Întrucât legea nu permite judecătorului intern să suspende un act administrativ care se referă la epidemii, voi cere CtEDO ca, în baza art.39 din Regulamentul Curții să dispună înghețarea efectelor acestei noi hg – clonă, până la soluția pe fond. Motivațiile le veți ști luni, când depun ambele cereri.
Mi-ați cerut să acționez și să nu mai pun comentarii – fluviu pe feisbuc. Iată, acum acționez.
Pe baza modelului de cereri pe care le voi publica (indiferent dacă mă blochează sau nu feisbuc), oricine poate acționa, la el acasă, la curtea de apel de la domiciliu, sau cu cereri concurente cererilor mele. De fapt, cei care sunteți localizați Europa sau care aveți copii, rude sau prieteni la muncă sau la studii în Europa și sunt blocați acolo, pot formula cereri concurente la CtEDO sau intervenții în dosarul care se va fi format la cererea mea.
PS Săptămâna viitoare voi cere CtEDO, prin același mecanism, înghețarea proiectului de lege a vaccinării obligatorii, în baza Convenției de la Oviedo, și stoparea procedurilor de segregare pe criterii sanitare, prin intermediul “pașaportului” de vaccinare.