Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Viitorul este azi. Mâine, nu va mai fi.”

A venit, în sfârșit, și invazia de țânțari. Ce bine pentru cei care lucrează de acasă. Și pentru copii. Dacă (nu) au provizii suficiente de pastile și substanțe anti-țânțari, s-au scos, mai ales că (nu) au (nici) apă caldă, iar electricitatea se oprește des, mai ales când sunt 40 de grade afară.
A ieșit nelipsitul Musta de la Timișoara, cu ditamai masca pe figură, în aer liber, ca să le spună viitorilor suspecți de West Nile că tre’ să poarte haine lungi, care să le acopere tot corpul, inclusiv extremitățile. Tot tacâmul necesar noilor spaime, ce mai.
Apropo, West Nile chiar este periculos, căci dă un tip special de meningită. La fel de periculoasă este boala Lime, care e transmisă de căpușe. Parcurile Capitalei în vremea celui mai cel primar general sunt pline de iarbă (hm, ce fain probabil că sună acest adevăr pentru Cîțu) și, deci, de căpușe… Iar șobolanii o duc atât de bine încât nu i-ar înfricoșa nici cele 30 de pisici care își fac veacul pe strada mea (unde nu sunt șoboloani, încă).
Notă – eu am trei pisici😬.
Între timp, cercetătorii au făcut un studiu din care rezultă că adulții care au copii nu sunt fericiți, ci depresivi. De aceea, s-au întrebat dacă nu cumva adulții ar trebui, mai degrabă, să fie singuri și fără copii ca să nu mai fie depresivi. Surpriză – 25% preferă să fie singuri și nu planifică să aibă copii. Deloc tendențios studiul, ce să zic… Trăiască, deci, antinatalismul! Familia și viitorul sunt concepte obsolete. Contează hedonismul și reducerea sau anihilarea nocivei specii umane.
Acum m-am prins de ce vor useriștii cu atâta insistență să scoată domiciliul din cartea de identitate. Curând ne vom identifica doar prin numere și litere de cod, ca Fereidoun M. Esfandiary (auto – intitulat FM – 2030), profetul transhumanismului. Sau ca ultima fiică a lui Elon Musk.
M-am prins și de ce insistă Barna și Cîțu pentru obligația educației sexuale în școli.
De altfel, mi-e clar acum și de ce Plicușor Ban a tăiat banii de asistență socială destinați seniorilor aflați în situații vulnerabile.
Viitorul este azi. Mâine, nu va mai fi.