Analize și opinii

Gheorghe Piperea: ”Va fi o toamnă gri. Iar la Crăciun ne vom lua porc de la supermarket”

Pe masura ce trece timpul, ma conving tot mai mult de absurditatea politicilor agricole si alimentare ale birocratilor de la Bruxelles.



Intrucat, prin masuri coercitive impuse prin regulemente europene, direct aplicabile in dreptul intern al statelor membre ale UE, este interzisa comercializarea legumelor care au forme neregulate, mai mult de o treime din legumele produse in cele 28 de state membre sunt aruncate. Asta in conditiile in care miliarde de oameni sunt subnutriti sau malnutriti si in conditiile in care elitele hipsteresti promoveaza “beneficiile” consumului de resturi de produse de prin hipermarketuri si restaurante.

Reglementarile referitoare la pesta porcina sau la alte boli care afecteaza animalele domestice sunt nu numai absurde, dar si dovezi ale eclipsei totale de inima (vorba cantecului) cu care se lauda neo-liberalii si neo-marxistii din birourile tehnocrate sau corporatiste.

Pesta porcina nu se transmite la om, desi este letala pentru porcii domestici. Nu exista leac sau vaccin al pestei porcine africane, dar, ca orice virus, si cel care o determina poate ajunge, la un moment dat, la un grad de redundanta care nu ii mai permite raspandirea. Pe cale naturala, porcul isi poate dezvolta in timp imunitate fata de acest virus (pana cand apar mutatii sau imitatii ale acestuia). S-a dovedit acest lucru dupa o epidemie similara din Spania, din anii ’60 ai secolului trecut. In orice caz, in punctul cel mai de sus al viralitatii, pesta porcina ucide porcul intr-o saptamana. Ce impun regulamentele si directivele europene? Eutanasierea* si mai rapida a porcilor, sub “justificarea” controlului extinderii epidemiei. Birocratii bruxelezi impun uciderea in scop de preventie a porcilor, chiar si a celor sanatosi, ca sa nu moara natural si, prin selectie naturala, sa capete cumva imunitate la virus. Culmea perfidiei si a lipsei de suflet este atunci cand porcii sunt “eutanasiati” prin ingroparea lor de vii, cu tot cu purcei si cu vieri. Nicio reactie a organizatiilor pentru protectia animalelor sau a sufletistilor crestini nu a aparut inca pentru a denunta aceasta barbarie care se intampla zilele acestea in Romania.

Intelesul profund comunist al acestui tip de reglementare si masuri de “siguranta” alimentara reiese din declaratiile docte ale specialistilor si industriasilor domeniului, care cer, pur si simplu, interzicerea cresterii porcilor in gospodariile taranesti (considerate vinovate de raspandirea pandemica a virusului), in favoarea fermelor si a combinatelor de carne. In acelasi timp, aceeasi destepti dau ca sursa sigura a epidemiei mistretii din Ucraina, omitand intentionat sa observe ca viralitatea pestei este infinit mai mare in fermele si combinatele unde porcii sunt inghesuiti ca sardelele, fiind indopati cu nutreturi combinate cu resturi de carne de porc (de unde si canibalizarea progresiva a porcilor) si cu hormoni si antibiotice foarte benefice pentru plenara dezvoltare a cancerului la om. Distrugerea gospodariilor taranesti a fost visul cel mai de pret al lui Stalin si al comunismului gregar romanesc. UE are “sanse” mari sa implineasca acest maret vis, in special in Romania, tara vatafilor perfecti si a sclavilor benevoli ai puternicilor economiei. Daca stalinistii isi doreau concentrarea agriculturii pentru a-si intari controlul prin foame asupra taranilor obisnuiti cu independenta si siguranta alimentara date de economia naturala, paralela cu productia de masa si cu comertul centralizat comunist, Uniunea Sovietica Europeana urmareste punerea intregii securitati alimentare in bratele celor cativa mari comercianti si in sarcina elitelor specializate, cu sange rece. Cei doi producatori globali de carne care au fabrici de carne in Romania si cele cinci lanturi de supermarket-uri care covarsesc comertul cu carne in Romania (practicand dumping pentru produsele romanesti si promovand masiv importurile) pot sa se felicite. Influencerii de dreapta sekurista si sekuristofilii nostri vad in acest trend o proba de civilizatie si de modelare a noastra ca o tara “ca afara”. Nu se vede, insa, de pe facebook, ce cred baba Lisaveta sau mos Leonte de la tara cand in ograda le intra oamenii in alb cu vermorelul, asistati de jandarmi mascati (buni la astfel de actiuni, dar rai la mentinerea ordinii publice la proteste violente si neautorizate) si li se ridica porcul sanatos, pentru preventie. O munca de 5-6 luni si o sumedenie de emotii investite in cresterea acelui porc (deseori singura fiinta cu care isi impart existenta baba Lisaveta sau mos Leonte) sunt distruse intr-o clipa. Suferinta acestor oameni nu conteaza, insa, pentru specialisti si elitisti. Ei judeca lumea dupa profit, cu sange rece.

Pe de alta parte, pesta porcina si modul in care este gestionata in Romania sunt poze fidele ale dezastrului economic si ecologic “atent” administrat natiunii romane chiar de elitele sale politice si tehnocrate. Preventia si controlul extinderii epidemiei sunt deja chestiuni depasite. Nu mai sunt posibile. Stai si te intrebi de ce ii mai platim pe cei peste 6 mii de lucratori ai ANSVSA daca nu reusesc ceea ce au reusit, de exemplu, bulgarii, adica sa tina epidemia la granita. Si de ce se cheltuiesc inutile zeci de milioane de euro pe substante de “dezinfectare” fara efect. Dar chestiunea cu adevarat grava priveste consecintele epidemiei. In afara de faptul ca eutanasierea se impune si gospodariilor individuale (ceea ce inseamna un glont tras in piciorul propriu de pistolar, intrucat, fiind atomizate, ar fi putut fi sunt singurele sanse ale imunizarii naturale treptate la acest virus), modul si perioada inadmisibil de lunga in care se acorda despagubirile, “generos” evaluate de autoritati dupa criterii de laborator, sunt scandaloase. Despagubirea este dublu plafonata. Se acorda numai jumatate din pretul evaluat, iar evaluarea este facuta din pix, pe kg de carne, fara a lua in calcul costul cresterii si ingrijirii porcului si beneficiile nerealizate. Si, cu toate acestea, nu am vazut niciun analist al vietii sa tipe ca din gura de sarpe ca se planoneaza despagubirile acordate fermierilor si taranilor, asa cum s-a intamplat cu proiectul legii de plafonare a costurilor creditarii. Ce, sa ne blocam in niste probleme punctuale ale unor fermieri sau tarani? Doar nu ne apucam acum sa ii echivalam cu sfintele banci, nu?

In privinta companiilor din domeniu, este cert cu multe vor intra in faliment, cu toate consecintele pe plan social si economic aferente. Aici, insa, trebuie adaugat ca:

(i) despagubirile acordate de stat nu numai ca sunt dublu plafonate, dar sunt si concepute in asemenea maniera incat sa ignore orice idee de continuitate economica si interdependenta intre comercianti; crescatorii industriali de porci au costuri cu furajarea, au credite in derulare, au contracte de vanzare de carne sau alte produse pe termene lungi (nimeni nu este atat de iresponsabil incat, la o ferma cu 30 de mi de porci, sa nu aiba contracte anuale sau chiar pe mai multi ani incheiate in avans), motiv pentru care falimentul acestor companii va avea efecte sistemice insa, de vreme ce nu sunt banci, aceste companii nu vor fi salvate de stat sau cu banii deponentilor;

(ii) gaura lasata de uciderea celor peste 300 de mii de porci conceputi si crescuti in Romania va fi acoperita din import, cu consecinte enorme in planul balantei comerciale; mai important este, insa, ca aproape s-a distrus gena de porc romanesc, intrucat au fost ucisi si vierii; nu cred ca romanii sunt fericiti ca urmeaza sa manance, in loc de porc crescut la tara, hormoni cu care sunt indopati, deopotriva, porcii, curcanii si puii americani sau europeni;

(iii) falimentul ineluctabil al acestor companii este un caz – scoala de responsabilitate a statului pentru cauzarea falimentului; pentru toate pierderile cauzate creditorilor si actionarilor de aceste falimente, va raspunde statul, adica noi, contribuabilii; cu toate acestea, conducerea ANSVSA (avand ca varf de lance un tip cu nume foarte interesant in acest context – Geronimo…) nu este demisa in bloc si bagata acolo unde ii este locul pentru subminarea economiei nationale.

Va fi o toamna gri. Iar la Craciun ne vom lua porc de la supermarket.

*eutanasie = uciderea unei fiinte din compasiune, pentru a-i curma suferinta; uciderea cu sange rece a unor animale sanatoase, chiar si in scop de preventie, este cruzime fata de animale.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Practic, se actioneaza concertat din afara Romaniei pt distrugerea producatorilor romani si infometarea poporului. Prin cozile de topor din Romania au pus mai intai la cale omorarea tuturor porcilor autohtoni, indiferent daca sunt sau nu infestati cu pesta porcina(oamenii spun ca porcii lor le sunt ucisi, fara sa li se faca niciun buletin de analize care sa confirme sau nu boala). Apoi, o sa urmeze omorarea pasarilor autohtone prin inventarea din nou, a gripei aviare. Simultan, va urma o crestere exponentiala a preturilor produselor alimentare din hipermarketuri dublata de o limitare drastica, impusa, de importuri de produse alimentare. Preconizez ca(tinand cont si de profetiile unora dintre marii nostri duhovnici), in iarna va fi o foamete comparabila cu cea din anii 1946-47, asa ca, oameni buni, pregatiti-va sa va faceti din timp provizii cu alimente mai putin perisabile.