Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Suntem o lume de carton, condusă de bufoni penibili.”

Garau, un sculptor italian, a reușit să “realizeze” o sculptură invizibilă, pe care a și vândut-o cu 15 mii de euro.
În România smurdificată, în care premierul vede numai lucruri fantastice pentru toți românii și strigă wow la fiecare frază a postărilor pe onestul feisbuc, din 73 de decese declarate ieri, 41 sunt “mai vechi, dar declarate de-abia acum”, din pix, de desepe-uri – unele sunt din iulie-septembrie anul trecut… Bine că nu sunt de pe vremea ciumei lui Caragea…
Deși în București s-au contabilizat, ieri, doar 30 de noi cazuri de pozitivare cu molima mileniului, portul măștii este încă obligatoriu în spațiul închis, jumătate dintre cei care ies în spații deschise având, încă, masca pe figură (constatare personală).
Vaccinarea implicit obligatorie este din ce în ce mai presantă – în școli și facultăți, la locul de muncă din unele întreprinderi totalitar-friendly, în avioane, la unele concerte și spectacole, în unele hoteluri și restaurante etc. este obligatoriu să prezinți certificat de înțepare sau test recent (chit că toată lumea acceptă că testul poate fi fals pozitiv, chiar și în proporție de 30%) sau proba că ai trecut prin boală. Unele situații sunt de răsu’-plânsu’ – pentru a fi primit la nuntă, tre’ să te supui triajului epidemiologic făcut de miri… Și o minoritate gălăgioasă de ipohondri aplaudă aceste accente nazi…
Jumătate dintre americani sunt imunizați natural, căci au trecut prin boală. O spune oficial CDC. La fel stă treaba cu românii – o spune oficial șeful campaniei de vaccinare. Despre imunitatea naturală există enorme cantități de informație, mari cuceriri ale științei medicale bazate pe dovezi, fapte palpabile, sculpturi care există și pot fi apreciate și studiate. Dar nimeni nu vorbește despre asta. S-a schimbat chiar și definiția imunizării, ca să fie evitată referirea la imunitatea naturală. În schimb, se vorbește, pe munți de bani, datorii și pagube economice și socio-psihologice, de “imunizarea” cu un ser experimental, despre care nimeni nu știe mai nimic (imbecilul de premier român “știe” că serul conține … normalitate) și care ar trebui să ne ferească (timp de 3-6 luni, până la următoarea doză) de o boală tratabilă în 99,9% din cazuri, dar promovată ca fatală, boală cauzată de un virus despre care nu se știu nici acum mari lucruri. Deci, o sculptură care NU există ne ocupă tot spațiul și tot timpul și ne ruinează lumea pas cu pas, cheltuindu-ne toți banii și toată agoniseala.
Percepția realității și simularea (exact ca la fotbal, când “vedeta” se preface că e faultată, ca să obțină un penalty și un cartonaș roșu dat adversarului) sunt mai importante și mai valoroase decât realitatea.
Suntem o lume de carton, condusă de bufoni penibili.