Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „O să pleznim de sănătate, mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu”

Pe vremurile imemoriale când Arahat arunca oamenii sănătoși în detenție medicală pe motiv că ar fi fiind asimptomatici, am avut intuiția angoasantă că prezumția de sănătate a omului normal va fi rapid înlocuită cu suspiciunea de boală (și de intenție malițioasă de transmiterea a acesteia în comunitate). Am scris aici de câteva ori pe această temă.
Între timp, apar știri din Japonia, unde a fi gras e ilegal (începând cu 2008), de la OMS, care ar fi descoperit o „epidemie” de obezitate în Europa, precum și de la autoritățile românești, care pregătesc reglementări în baza cărora vom fi obligați la proceduri de prevenție a bolilor și sancționați dacă nu mergem la medic pentru analize obligatorii.
Șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a declarat ieri că, din 2023, vom fi obligați la vizite periodice la medicul de familie sau la clinicile de specialitate, pentru analize preventive, în caz de omisiune urmând a fi sancționați contravențional. Pentru că există și boli psihice sau probleme psihologice sau emoționale care trebuie prevenite, și excursia semestrială la psiholog, terapeut sau guru/coach va fi obligatorie. Injecția cu seruri experimentale cu 3-4 doze pe lună va fi devenit banală, trivială chiar. O să pleznim de sănătate, mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu, spre disperarea lui bilgheiț, care ne vrea puțini și bolnavi.
Curând, în minunata lume nouă o să fie ilegal nu numai să fii gras, ci și gurmand, băutor de alcool, persoană care se spală prea des și utilizează prea des mașina proprie, fumător, workaholic, stresat, tensionat, în stare de overdrive etc. Toate acestea pot fi boli sau, după caz, cauze de boli, iar statul vrea cu tot dinadinsul să le prevină. Singura plăcere permisă va fi fumatul de iarbă de bună calitate sau tragerea de prafuri pe nas. Astea sunt politic corecte, deci e progresist să fie practicate.
Ce ne mai trebuie bani, medicamente și spitale pentru tratarea adevăratelor boli? Nu mai bine le aruncăm pe toate pe fereastra Overton a “prevenției”?
Later edit: singurele două boli care vor fi lăsate să zburde liber vor fi : prostia establishment-ului politic, tehnocratic și corporatrist; nebunia progresistă și woke.

Autor: Gheorghe Piperea