Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “O să fie foc și sânge peste tot în UE”

Au început atacurile teroriste în Uniunea Europeană. Titrează presa main stream că 2 suedezi au fost împușcați în Bruxelles, în plină stradă, de un susținător al Hamas.
Era previzibil. Asta s-a dorit. Către asta duceau politicile “înțelepte” din ultimii 4 ani ale prostocrației bruxeleze. Așa-zisa “luptă” contra plandemiei, contra putiniadei și contra schimbării climaterice a fost nu doar un eșec jenant, a fost un circ de doi lei (plus cca 5.000 de miliarde de euro aruncați pe fereastră).
O să fie foc și sânge peste tot în UE. Prostocrația hedonistă de la Bruxelles (ca, de altfel, și abulic – ramolita administrație Biden) a importat cu brațele larg deschise barbaria, sub masca diversității și a multiculturalismului.
Civilizația occidentală a trivializat imperativele morale, religia și tradiția. A transformat bisericile abandonate în cluburi sau spații de cazare turistică.
Nu mai există condamnare morală, nu mai există granița dintre bine și rău. Cele 7 păcate capitale sunt acum (trans)virtuți.
Așa cum spunea rusul Dostoyevsky, când Dumnezeu este evacuat din om, totul este permis. Ce vedem în lumea de azi de la această catastrofă divino-umană ni se trage. Oiropa a ajuns un spațiu făr’ de Dumnezeu. De aceea, vidul culturii anulării e umplut cu demonii progresist-globaliști.
Despre asta ar trebui să fie dezbaterea curentă relativă la familie și libertate și responsabilitate. Despre infantilizarea lumii, despre „progresul” care presupune că, dacă pune turmele în „spații sigure”, le-a salvat. Ne așteaptă vremuri de mare restriște, în care trebuie să (re)învățam să fim raționali.

Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ar fi interesant de discutat si cu un musulman avansat spiritual.
    Si/sau(l) cu un evreu
    De la ei cum se vede?