Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Noua republică de la Ploiești…”

Noua republică de la Ploiești și-a tras steag cu cou_veed și a intrat în „scenariul galben”, obligând lumea, complet ilegal, să poarte din nou mască. Nu e doar ridicol și derutant, e și ilegitim, având și efecte paralizante asupra unui liant esențial al societății umane organizate în stat: încrederea în simboluri.
Unii patroni de biznis-uri, de la clinici și spitale, la croitorii, s-au apucat să impună, cu de la sine putere, tot felul de restricții, atât contra angajaților, cât și contra publicului. Cică ar fi regulamente de ordine interioară care se aplică pentru că așa ar impune zicala „în curtea mea, regulile mele”. În special în spațiile publice, această practică este ilegală. Oricât de ipohondru sau de tiranic ai fi ca patron/șef de instituție publică, nu poți să îți creezi reguli propria, care să contrazică sau să amendeze legea. Nu îți poți face propriile republici, că nu ești în serialul de desene animate Family Guy. Dacă nu este nicio stare de alertă, pentru că a fost ridicată, începând cu 9 martie 2022, înseamnă că nu mai este aplicabilă nici Legea nr.55/2020, care permitea regulile stupide și inutile de „prevenție și combatere” a plandemiei. Nu poți obliga pe nimeni la purtarea măștii, la înțeparea cu un ser experimental inutil/nociv, nu poți obliga pe nimeni la distanțare social, lucru de acasă, abținerea de la întruniri publice și proteste etc. În spitale și clinici se pot institui reguli de carantină numai dacă se declară carantină, iar nu pentru că cineva are nostalgia măsurilor foarte, foarte bănoase ale plandemiei. Orice amendă, orice sancțiune disciplinară, sunt nule, orice insistență pentru respectarea „recomandării” de revenire la restricțiile plandemice este hărțuire pedepsită penal.
Am dat ieri un scurt interviu pe această temă Jurnalului national.
Iată, mai jos, câgteva scurte extrase din acest interviu:
„Steagul arborat de Primăria Ploiești e mai mult decât ridicol. E absolutamente stupid și nu există nicăieri în lume așa ceva. Din punct de vedere legal, ar trebui să fie sesizat prefectul de Prahova. Consilierii locali ar trebui să întrebe administrația acelei clădiri cum își permite să își bată joc în halul acesta de simboluri și de populație. Primăria încalcă în primul rând Codul Administrativ și cei care au făcut asta pot fi sancționați cu amenzi contravenționale sau chiar demiși pentru ceea ce au făcut”.
„A fi obligat să porți astfel de însemne ale supunerii este împotriva Codului Muncii și oamenii pot face plângeri […]. Regulamentul de ordine interioară și Contractul individual de muncă nu pot să încalce legea. Acestea se fac în baza legii și nu în afara ei. Nu poate impune nimeni un dispozitiv medical pentru angajați, nici măcar în clinicile medicale. Astfel de abuzuri se pedepsesc, atât contravențional, cât și penal, deoarece condiționarea dreptului la muncă [și a accesului la sistemul de sănătate] este infracțiune”.
„Spitalele și policlinicile pot introduce astfel de măsuri doar dacă este declarată legal carantină, dar impunerea purtării măștii în situația în care nu e stare de alertă înseamnă abuz și se sancționează. ANPC a luat deja decizia de a interzice purtarea măștii în unele clinici medicale”.

Autor: Gheorghe Piperea

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • E mare Ploiestiul, e cunoscut.
    Steagul echipei locale de fotbal, Petrolul, galben – albastru, e pus peste tot.