Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Marile corporații care fac mare brânză în România au practicat semnalizarea virtuții”

Încă de pe vremea luptei „anti-corupțe”, marile corporații care fac mare brânză în România au practicat (și și-au obligat salariații proprii să practice) semnalizarea virtuții. Trebuia să fie toată lumea așa-zis bună în ”Peața” Victoriei, alături de cei 6 miliarde de luptători și eroi „anti-corpuțe”, cu riscul friguțului din februarie 2017 sau al radiației nucleare tolontaniene, ca să arate că sunt pentru „anti-corupțe” (ca să mă exprim oarecum oximoronic, dar în limbaj corporatist).
Mi-amintesc cu exactitate că foarte multe corporații, mai ales bănci, au boicotat A3 pe partea de publicitate. Ironic, A3 este acum cu arme și bagaje în barca lor …
Pe urmă au fost cu plandemia, unde virtutea se semnaliza cu masca pe figură și cu seringa în colțul pozei.
Pe urmă au fost cu slava.
Pe urmă, cu războiul sustenabil.
Pe urmă, cu unul sau altul dintre cobeligeranții din Israel și Fâșia Gaza, că aici e cam confuză treaba… Greu de ales tabără, greu de urmat liniile directoare ale filosofiei leniniste („cine nu e cu noi e împotriva noastră”…).
Azi, aceleași corporații și aceiași „eroi” sunt pentru anti-ro-exit, pentru anti-conspiraționiști, pentru anti-extremiști, pentru anti-populiști etc.
Zilele trecute, însă, un fel de idol al lor, al corporatriștilor progresiști, creator al unor icoane pe care zișii progresiști o sponzorizează masiv – mă refer la Buta, patronul Untold și Neversea – a fost acuzat oficial de organele de anchetă penală de pedofilie.
PEDOFILIE.
Așa-zisul principiu al semnalizării virtuții ar fi impus ca, de urgență, toate sponsorizările și finanțările pentru aceste două festivaluri de „cultură” (mai ales, cultură de iarbă de calitate și alte exemplare de floră din care se extrag prafuri, tot de calitate).
Dar, nu. Este pur și simplu au contraire. Reclama și promovarea pentru cele două icoane progresiste sunt chiar și mai agresive.
Sunt curios dacă cei care și-au făcut „early booking” pentru cele două festivaluri sunt ochei cu situația respectivă și se vor buluci din nou la evenimentele de „cultură” de anul acesta … Foarte probabil, reacția va fi chill… Sau, chiar mai mult decât atât, ostilă celor care arată cu degetul …
PS: Există o companie, care deține niște afaceri securist – progresiste în cablu, tv, telefonie mobilă și energie și care are o condamnare penală pentru corupție, în primă instanță, una care, de altfel, ne dă lecții de morală sau (crede că) fixează trenduri politice. Se numește rcs & rds.
PPS: Votați stabilitatea și ne-populismul, oameni buni. Aceste entități vă vor putea în continuare educa, modela, stoarce de bani și disprețui în continuare, de pe muntele lor de bani, iarbă și praf de calitate.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu