Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “Închisoarea digitală va deveni atât de tiranică și intruzivă încât explozia socială revoluționară va veni de la sine”

Dacă ești atacat de hackeri cu viruși, troieni, clone, falsuri adânci, trolli de fermă și alte animăluțe informatice care populează minunata și obligatoria lume digitală, ești obligat să oprești tot ce faci și să chemi serviciile secrete pentru a-ți intra în calculator și servere. Ca să te apere de viruși, desigur. Nicidecum să te spioneze și să te manipuleze mai eficient și mai ieftin pe mai departe. Avem încredere maximă în serviciile secrete, care nici nu au teleghidat alegerile electorale, nici nu au furat voturi pentru cine trebuia, nici nu au mermelit & falsificat bazele de date din plandemie și de la referendum, nici nu s-au implicat în comerț, industrie, presă și justiție, nici nu dictează cum să se facă legile și “justiția”. De aceea, ne vom da toată libertatea pe mâna lor lungă și ocrotitoare. Achizițiile comerciale, ideologice și cognitive le vom face doar pe bază de cartelă și de indicații prețioase ale lucrătorului serviciilor de spionaj, anonimul nea Vasile de la sculărie sau don Toni de la ochiul, timpanul & double clickul. Nu mai fi nevoie ca achizitorul să deschidă ochii, ca să nu deschidă punga (caveat emptor). A gândi e obositor, a fi individual responsabil e strivitor. Supunerea și cenzura sunt, de fapt, libertate.
Cele de mai sus fac parte dintr-un proiect de lege al guvernului Ciucă, trecut prin Parlament ca gâsca prin apă. Doar USR și parlamentarii scăpătați ai lui Șică Orban au atacat legea la CCR, pentru intruziune gravă în viața intimă și privată și pentru încălcarea libertății personale – ceea ce este sarcastic, având în vedete halul mizerabil în care zișii politicieni de la mirabilele “partide” s-au comportat în plandemie la adresa drepturilor și libertăților.
Având în vedere și proiectul de lege “liberal” care modifică legea avocaturii pentru a pune această activitate (încă liberă și independentă) sub controlul total și exclusiv al serviciilor secrete, prin “protocoale de colaborare” UNBR – spioni & cerberi ai statului pro-fund, s-ar zice că suntem pe drumul cel bun. Închisoarea digitală va deveni atât de tiranică și intruzivă încât explozia socială revoluționară va veni de la sine. Comunismul a picat nu pentru că nu se făceau metrouri, baraje, căi ferate, autostrăzi și linii de transport energie și gaze sau pentru că nu era de lucru și nu erau case, gaz și lemne, ci pentru că lumea nu a mai suportat închisoarea și a detestat gardienii obtuzi ai acelui univers concentraționar.
Hai Liberare!

Autor: Gheorghe Piperea