Analize și opinii

Gheorghe Piperea: “În România, contractul social este foarte fragil”

Banca Mondială se agită cu rapoarte despre claimătceingi și, din când în când, aruncă pe piață adevăruri șocante.
Cel mai recent raport cu referire la România atrage atenția că românii au foarte puțină încredere în guvern. De exemplu, raportul arată că 63% dintre români declară că „au tendința să nu aibă încredere în guvernul național”*.
În altă ordine de idei, 76% dintre români consideră că lipsa drepturilor sociale este adevărata problemă a României și este una gravă**.
De aici primul adevăr șocant constatat de Banca Mondială:
În România, contractul social este foarte fragil. (?!!!)
Cred și eu că este fragil, de vreme ce DNA tocmai a lansat la apă torpila fotonică cu ocazia detonării căreia am aflat că o întreagă conspirație a imbecililor și corupților a condus la aruncarea pe fereastră a miliarde de euro date pe seruri inutile (la care se adaugă alte medicamente și dispozitive medicale scumpe și inutile) și, în același timp, a încrederii în medicină, știința și birocrație.
Oricum, brieching niuz pentru BM: încrederea românilor în guvern a fost mereu la cote care tind asimptotic către zero, atitudine care vine atât din 45 de ani de minciuni comuniste, cât și din 33 de ani de minciuni, corupție și hoție „capitaliste”.
Banca Mondială mai spune încă un adevăr șocant: pentru a susține politica „înțeleaptă” de reducere a surselor generatoare de claimătceingi, românii vor fi nevoiți să suporte majorări de taxe și impozite pe consum, adică, majorări de tva și accize.
Cam cum cred BM, UE, guvernul Ciolacu și progresiștii că se vor comporta românii la auzul acestei condiții necesare reducerii la zero a codoiului, a reducerii drastice cărnii din alimentație, a menținerii temperaturii de 17 grade în case iarna și de 27 de grade vara, a dușului o dată pe lună câte trei odată, ca la pușcherie?
Coarda este deja întinsă la maxim – de aceea, românii fie vor ignora (cum au făcut-o cu serurile de „imunizare”), fie vor sabota orice efort de reducere a codoiului și a altor chestii care lovesc la sentiment vedetele de la holiud, în momentele lor de reverie de pe yahtul de 40 de milioane de euro bucata.
Chiar dacă fundamentarea științifică a acestei mode a vedetelor de kko se va fi dovedit corectă peste 20 de ani, este clar că populația nu o va percepe decât ca o altă metodă de a ne introduce totalitarismul în case și în comportament și se va revolta.
Așadar, hai Liberare!
*ce exprimare de idiot proletcultist care știe o singură limbă străină, adică limba de lemn, totuși, …
**iar nu invențiile progresiste ale birocraților care se scaldă în salarii de 20 de mii de euro pe lună sau ale demenților mesianici cu bani care se duc la conferințe pe claimăceingi cu jet – urile sau yahturile lor care consumă carburant fosil cât 100 de mii de mașini cu motoare termice de căciulă

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu