Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „În perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipăriți de state și bănci centrale”

În perioada pandemiei, peste 20 de mii de miliarde de dolari au fost tipăriți de state și bănci centrale. Aceasta este suma cu care s-a redus puterea de cumpărare a banilor. Salariile voastre sunt cu 20 de mii de miliarde de dolari mai puțin valoroase. Puteți cumpăra mărfuri și servicii cu 20 de mii de miliarde de dolari mai puține la același volum de muncă. Gândiți-vă ce impact are această reducere a puterii de cumpărare asupra pensiilor și asupra veniturilor de subzistență. Gândiți-vă, în plus, că aceste continente de bani furate de la voi se regăsesc în conturile profitorilor pandemiei. Se numește “redistribuirea injustă a bogăției”, dacă vreți să povestiți nepoților. În rest, aveți încredere în autorități și știința oficială (canonică). Sunt atât de …
PS Cele cinci companii IT care domină lumea (gugăl, apăl, feisbuc, amazon, maicrosoft) au o capitalizare bursieră cumulată de 9,1 trilioane. Tesla – un trilion, mai mult decât toate cele 15 mari grupuri clasice de producători de automobile. Comparați – PIB- ul Germaniei, al Franței și al Italiei, împreună, este de doar 8,6 trilioane de dolari!
PPS Giga-fondurile de gestiune a acțiunilor, Black Rock, Vanguard, State Street și Fidelity, care au pachete majore se acțiuni în Big Tech, Finance și Pharma, stau cu cizma pe 220 de mii de miliarde de dolari. De o mie de ori PIB – up României. De 16 ori PIB-ul cumulat al tuturor celor 27 țări membre UE. De 10 ori PIB-ul SUA. Fiți calmi și încrezători în “știință” – e pentru siguranța voastră!