Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „I just love baba style”

Îmi zise cineva că acum 10 ani fuse la un medic de familie, unde pe hol văzu o doamnă în vârstă (a.k.a, babă, persoană din evul mediu, care nu le are cu știința și digitalizarea) cu o cutie de ouă, pregătite pentru doamna doctor, în semn de apreciere și cu titlu de plată parțială servicii medicale. Mai – mai să pufnească în râs cunoștința-mi. Doar că nu fu nicio ocazie să se ascundă de babă și să râdă copios, așa că nu făcu gestul…
Bine că nu-l făcu…
Pentru că, oameni buni, curând trecem la troc (barter, pentru elitiști).
Trocul e bun pentru omul de rând pentru că nu poartă tva, nu implică impozite și contribuții, nu antrenează comerțul “modern” cu produse pline de plastic, hormoni de creștere, antibiotice, E – uri și alți ucigași alimentari tăcuți. Și mai interesant: trocul nu utilizează sistemul bancar, deci evită natural și elegant miriadele de comisioane și de alte costuri bancare, inventate din nimic. Cu trocul poți să te asiguri, măcar în parte, că banca nu te mai lasă fără banii din cont dacă nu ți-ai actualizat datele cu caracter personal, dacă nu explici detaliat de ce i-ai dat mamei tale bolnave cinci sute, dacă nu ești neutru/milos cu ucrainenii, dacă refuzi recenzarea etc.
Trocul va putea evita și consumul “progresist” de insecte, transplantul de fecale, zecile de hapuri (=pastile, în limbaj de babă), injecțiile inutile sau nocive, suplimentele alimentare, măștile de “protecție” etc. Baba nu-și va strica nici ouăle pe astfel de “cuceriri” ale științei, nici orzul pe gâște.
I just love baba style.

Autor: Gheorghe Piperea